Un bulgar salvează Oţelul!

Un bulgar salvează Oţelul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia dunăreană a trecut de Unirea Alba Iulia abia după executarea loviturilor de la 11 metri, Kolev parând două penaltiuri după ce a scos alte patru mingi a căror destinaţia era plasa Oţelului * Roş-alb-albaştrii s-au impus cu 5-4, după ce fusese 1-1 la finele celor 120 de minute de fotbal chinuit *

OŢELUL GALAŢI – UNIREA ALBA IULIA 5-4 (1-1, 4-3 l.d.)

Meci disputat miercuri în „Cupa României” – 16-imi de finală;

Stadionul „Oţelul” – 2.000 spectatori;

Au marcat: Ibeh 22’ / Olah 20’;

Lovituri de departajare: Pena, Viglianti, Ibeh, Sălăgeanu / Dâlbea, Olah, Grozav – au ratat Dan şi Verdeş;

Cartonaşe galbene: Perendija 20’, 118’, Mojsov 26’, Paraschiv 30’, Neagu 47’, Sălăgeanu 60’, Viglianti 90’, Pena 115’ / Olah 24’, Varga 37’, Bonacin 87’, Costea 96’, Rotaru 116’; Cartonaş roşu: Perendija 118’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Costin, Perendija, Ilie – Neagu, Mojsov (53’ Viglianti) – Ibeh, Paraschiv (72’ Antal), Sălăgeanu – Axente (58’ Pena). Antrenor: Dorinel Munteanu.

UNIREA: Rotaru – S. Rădoi, Bonacin, Vujadinovici, Vitinha – Olah, Varga (81’ Dâlbea), Selagea – S. Costea (103’ Fl. Dan), Johnes (94’ Verdeş), Grozav. Antrenor: Adrian Falub.

Au arbitrat: Sebastian Colţescu (Craiova) – Vasile Marinescu şi Valentin Avram (ambii din Bucureşti); rezervă – Ionel Ivan (Brăila).

Super-Stoian!

Nu, Kolev nu trebuie să plece acasă, aşa cum îi spuneau, furioşi, câţiva suporteri după înfrângerea cu Gaz Metan Mediaş. Ieri, portarul bulgar a fost un monument de forţă - şi fizică, dar şi psihică – fără talismanul care vorbeşte dialectul de Stara Zagora Oţelul nu reuşea să se califice mai departe în competiţia care nu suportă egalul.

Stoian, tipul de 33 de ani dintre buturile formaţiei pregătite de Dorinel Munteanu, merită de trei-patru ori mai mult ca bonus atunci când s-or găsi banii care să stingă foamea din conturile roş-alb-albaştrilor. „A fost calm, ne-a dat siguranţa de care aveam mare nevoie, este un profesionist desăvârşit”, l-a lăudat la final tehnicianul Oţelului.

Ibeh a anulat execuţia lui Olah

Paraschiv şi compania au suferit şi ieri, dominarea lor nefiind sinonimă cu o fabrică de pase care să măture cu adversarul pe tabela de marcaj.

Scorul l-au deschis oaspeţii, prin Olah (lovitură liberă de la 20 de metri sub transversală – 20’), iar Ibeh a egalat după numai două minute (lat perfect din 6 metri, în urma unei centrări de pe stânga a lui Sălăgeanu).

A urmat o luptă surdă pe la 30 de metri de buturile Unirii Alba Iulia, iar raportul oportunităţilor de a marca a fost egal: Axente (7’, 19’), Antal (74’), Viglianti (101’) şi Neagu (102’), respectiv Vujadinovici (61’), Varga (80’ bară transversală!), Johnes (83’), Grozav (90’) şi Verdeş (98’). Şi ştiţi de ce n-au mai marcat oaspeţii? A fost Kolev, om pentru care probabil tot neamul a ţinut pumnii strânşi!

Viglianti şi Pena, reveniri cu gol

La 11 metri a fost nebunie. Măcar la acest capitol am văzut un Oţelul ireproşabil, cu execuţii de manual sau, dacă vreţi, de generic TV. Dan i-a dat ocazia portarului gălăţenilor să pareze prima lovitură, Pena a şutat în stânga lui Rotaru (1-0), Dâlbea a trimis sub transversală (1-1), Viglianti l-a imitat, dar mult mai spectaculos (2-1), Olah a lovit şi bara de sus înainte de a face 2-2, iar Ibeh l-a trimis „la ţigări” pe goalkeeperul Unirii (3-2).

A urmat tânărul Grozav, dorit de Boloni la Standard Liege, care a punctat cu o „scăriţă” impecabilă (3-3), dar asta nu l-a emoţionat pe Sălăgeanu, care a făcut 4-3 cu un şut plasat. Ultimul - Bobi Verdeş, a vrut şi el să lobeze mingea, dar i-a pus-o în braţe lui Kolev, făcându-se de râs şi declanşând bucuria în tribune.

Explicaţie foto: Kolev, omul care şi-a jucat excelent rolul de gard viu

Citit 1222 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.