UPDATE. Arcada s-a calificat în optimile Cupei CEV

UPDATE. Arcada s-a calificat în optimile Cupei CEV
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE. Arcada s-a calificat în optimile Cupei CEV după ce a câștigat, scor 3-0 (25-21, 25-23, 26-24), în fața formației Kladno Volejbal, meciul disputat miercuri seară la Galați.


Voleibaliştii gălăţeni de la Arcada se află în faţa ultimului examen din acest an. Şi nu este un examen oarecare, ci unul la nivel continental, în Cupa CEV. Intrată direct în turul al doilea, Arcada a debutat promiţător. În manşa tur a jucat în deplasare cu Volleyball Kladno (Cehia), s-a comportat bine, câştigând două seturi (scor 3-2 pentru gazde). În aceste condiţii, pentru a merge mai departe, gălăţenii au nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1, iar la unul de 3-2 vor trebui să joace "setul de aur".

Aşa cum îi ştim pe elevii antrenorilor Harabagiu şi Apostu, aceştia vor şti să beneficieze de avantajul propriului teren, de susţinerea publicului şi, de ce nu, de faptul că nu au suportat rigorile unei deplasări.

Importantul meci are loc astăzi, de la ora 18,00, şi va fi găzduit de Sala Sporturilor "Dunărea". Partida va fi arbitrată de un cuplu din fosta Iugoslavie, sloven-croat, în timp ce observatorul este din Ucraina.

După meciul tur, de acum două săptămâni, gălăţenii au mai susţinut două partide, ambele câştigate: 3-1 la CSM Bucureşti, în Divizia A1, şi 3-0, tot în deplasare, la Dinamo, în "Cupa României".

În turneul final al "Cupei României" s-a calificat pe lângă gălăţenii de la Arcada, Tricolorul Ploieşti, SCM "U" Craiova şi VM Zalău. Competiţia finală se va desfăşura în perioada 5-6 mai, locul urmând să fie stabilit ulterior.

În cadrul Diviziei A1, Arcada mai avea de disputat un meci în acest an, cu CSS 2 Baia Mare, însă aceasta a fost amânat până la începutul lunii ianuarie, prilej pentru jucătorii noştri de a beneficia de câteva zile în plus pentru pregătiri. În ultima săptămână, au avut loc câte unul şi două antrenamente pe zi, pentru punerea la punct a ultimelor preparative.

"Suntem pregătiţi cu toţii pentru acest important meci. Avem atuurile nostre pentru a câştiga această partidă, vom face totul pentru a ne oferi o scurtă vacanţă liniştită (n.r. - 21-27 decembrie). Vom juca totul pentru calificare. Dacă vom trece de cehi, vom avea adversară o echipă din Serbia sau Slovenia, care îşi dispută calificarea tot în această săptămână. Nu va juca Jeliazkov (plecat în Bulgaria, pentru noi investigaţii privind accidentarea sa), dar în lot va fi prezent Gontariu şi este posibil ca el să intre în joc", ne-a declarat antrenorul Nicuşor Harabagiu.

Echipa cehă a ajuns la Galaţi ieri la prânz, iar seara a efectuat antrenamentul oficial. Meciul nu va fi televizat.

Citit 1191 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2017 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.