Direcţia Judeţeană de Sport Galaţi a făcut ochi!

Direcţia Judeţeană de Sport Galaţi a făcut ochi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Terenurile de lângă cadaverica Sală a Sporturilor au fost inaugurate joi în prezenţa unor oficialităţi (inspectorul şcolar general Doru Resmeriţă, Nicolae Rainea şi cam atât) şi a multor personalităţi din lumea sportului gălăţean * Nimeni de la Primărie, la fel de mulţi de la Prefectură! *

Cât costă o oră la aceste terenuri?

Odată lansate „la apă” (deşi, mai bine s-ar spune „la transpiraţie”), spaţiile sintetice din faţa Sălii de judo, de pe strada Stadionului trebuie şi folosite. Marius Humelnicu, şeful DJS Galaţi, susţine că a stabilit lista preţurilor de închiriere a terenurilor.

„Pentru cluburile din cadrul Ministerului Sportului, adică CSM Dunărea, tariful este de 17 lei pe oră, iar pentru cele din Ministerul Educaţiei - 18 lei. Cluburile private vor achita 20 de lei pe oră, iar amatorii de sport din oraş, oricare ar fi ei, vor plăti 60 de lei”, a explicat conducătorul Direcţiei de Sport.

„Zâmbim amar…”

Săptămâna trecută am avut de-a face cu o scrisoare amăruie, una în care amatorii de sport din Galaţi îşi vărsau of-ul pe Primărie, presă şi pe Fiţa Lovin, fosta conducătoare a Direcţiei pentru Sport.

Semnată „Iubitorii de sport din Galaţi”, misiva ajunsă la redacţie înfiera bucuria – totuşi, destul de rezervată – cu care scriam recent că „Sportul gălăţean câştigă teren(uri)”.

„Zâmbim amar când vedem că am ajuns să lăudaţi apariţia unor terenuri oarecare. Galaţiul ăsta a ajuns de râsul lumii”, se spune în acea epistolă, supărarea oamenilor care vor să vadă o sală polivalentă sau un stadion cu nocturnă în oraşul de la malul Dunării fiind întrutotul justificată.

Bani de la centru au venit mereu

Ieri s-au şi inaugurat suprafeţele despre care aţi citit recent în „Viaţa liberă”. Oficialităţi, antrenori şi profesori de educaţie fizică şi sport, părinţii piticilor care foiau demonstrativ terenurile, Fiţa Lovin şi fostul mare arbitru Nicolae Rainea.

În mod normal, într-un municipiu care se respectă, la tăierea panglicii a două spaţii pentru minifotbal şi baschet, s-ar fi ciocnit două pahare de şampanie şi s-ar fi trecut la treabă, însă Galaţiul, suferind la acest capitol, face nuntă şi din asemenea evenimente, altfel lăudabile.

Revenind la scrisoarea cititorilor, aceştia acuzau faptul că noul director DJS, Marius Humelnicu, ar fi ridicat obiectivele cu bani care oricum veneau de la Minister. Întrebarea este: în lunga domnie a doamnei Lovin nu veneau deloc bani de la centru? Greu de crezut!    

Rainea a salvat imaginea municipalităţii

La primele semne de viaţă date de Direcţia Judeţeană pentru Sport (până la urmă, cam asta înseamnă amenajarea terenurilor sintetice de lângă Sala Sporturilor) de la Burebista încoace, ar fi trebuit să spună prezent şi Primăria, măcar prin femeia de serviciu, dacă nu graţie celui supranumit edil-şef sau vreunui viceprimar.

Nici de la Prefectură n-am recunoscut pe nimeni, însă n-oi fi destul de plimbat prin lume şi atunci este mai greu să identifici numele cu persoanele.

Noroc de nea Nicu Rainea care, chipurile, vorbea în numele municipalităţii, el fiind consilier local. Merită felicitări copiii care s-au mişcat de minune şi în soarele arzător de ieri: baschetbaliştii de la Phoenix (antrenori Florin Nini şi Mugurel Lepădatu) şi fotbaliştii de la LPS (antrenor Ionuţ Niculcea).

Explicaţie foto: Micii baschetbalişti de la Phoenix au arătat în câteva zeci de minute de ce este bine să faci mişcare. Pentru asta, însă, trebuie să ai şi loc de desfăşurare

Citit 1156 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.