Sporting, start lansat şi iernare pe locul al şaselea

Sporting, start lansat şi iernare pe locul al şaselea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa din Lieşti este gruparea gălăţeană cu cea mai mare vechime din eşalonul al treilea fotbalistic, dintre cele patru prezente la ora actuală în Seria I, iar la finalul turului ocupă un onorant loc şase în clasament.

Antrenorul principal Ionuţ Niculcea ne spunea că "obiectivul clubului pentru prima parte a campionatului a fost îndeplinit", cu toate că pe parcursul turului a întâmpinat destule probleme. "Am demarat cu un lot echilibrat, dar pe parcurs patru dintre jucători nu au mai ajuns la potou: Bogdan Dumitru s-a accidentat grav, în etapa a cincea, şi nu a mai putut reveni, iar Munteanu, Bursuc şi Cană au renunţat la fotbal", a explicat Niculcea micul declin în ceea ce priveşte rezultatele, după ce începutul fusese impresionat, cu patru victorii şi un egal, în primele cinci runde.

Lieştenii au încheiat cu plus 6 la "adevăr", coeficient demn de luat în seamă. Au obţinut şapte victorii, în trei meciuri au remizat, iar de patru ori au părăsit terenul învinşi, având un golaveraj de 33-18, iar cu 24 de puncte au ocupat locul al şaselea.

Indiscutabil, bilanţul putea fi mai consistent, pentru că au fost partide în care au pierdut, nemeritat, puncte preţioase: 2-2 cu Tg. Secuiesc, după ce au condus cu 2-0, şi un 0-0, greu de uitat, cu echipa din Rădăuţi - ambele disputate pe teren propriu. La capitolul reuşite, amintim trei victorii deosebite: 1-0 cu Hărman, 3-1 în deplasare cu CSM Roman (una din fruntaşele seriei) şi 3-1 la Valea Mărului.

Sporting este o echipă disciplinată, cu doar două cartonaşe roşii şi cu foarte puţine "galbene". Pe parcursul turului, elevii lui Niculcea au ocupat în mai multe rânduri locuri în prima parte a clasamentului - doi şi trei, sperându-se ca la finalul sezonului să se poziţioneze mai sus de şase.

Principalii marcatori au fost Coman - 9 reuşite şi Ionuţ Constantinescu - 5 goluri.

Echipa s-a bucurat de sprijinul conducerii clubului (preşedintele Maricel Scarlat), al Primăriei Lieşti şi, nu în ultimul rând, din partea unor sponsori apropiaţi, precum Vali Susanu.

Stafful tehnic, format din Ionuţ Niculcea - principal, Dorinel Matei şi Cristian Brăneţ - antrenori secunzi, a contat pe următorul lot de jucători: Vădeanu, Vicol, Brăneţ jr - Stancu, Filimon, Manea, Preda, Voicu, B. Dumitru, Munchiu, Adamache, Lovin, Constantinescu, Iancu, Blănaru, Sprânceanu, Zaharia, Mihu, Coman, Munteanu, Bursuc şi Cană.

În prezent, toată lumea este în vacanţă, reluarea antrenamentelor fiind programată pentru 15 ianuarie. Primul meci din 2018 va avea loc pe 3 martie, cu Sănătatea Darabani, pe teren propriu. În tur, lieştenii au câştigat cu scorul de 2-1.

Citit 1259 ori Ultima modificare Marți, 02 Ianuarie 2018 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.