Lacrimi şi aplauze pentru Nicolae Burcea

Lacrimi şi aplauze pentru Nicolae Burcea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tatăl lui Nicolae Burcea a fost prezent la festivitatea de premiere a turneului desfăşurat timp de trei zile la Galaţi *

Numele lui Nae, scandat de micii fotbalişti

Ce stupid sună să participi, ca tată, la memorialul care poartă numele fiului tău! Este una dintre marile aberaţii ale vieţii, dar asta a trebuit să trăiască Marin Burcea, părintele fostului mare fotbalist Nicolae Burcea, decedat în luna iunie a acestui an.

Liniştit doar cât timp a asistat la finalele acestui turneu, tatăl lui Nae a plâns continuu la festivitatea de premiere: publicul prezent pe Stadionul „Oţelul” a scandat numele celui dispărut, iar puştanii de 10 şi 11 ani, care s-au întrecut timp de trei zile în prima ediţie a memorialului păreau să nu se mai oprească din sfâşietorul cântec „Nae Burcea, ole!”.

Bietul om a înmânat trofeul şi diploma pentru marea câştigătoare, dar îi tremurau genunchii – fiul său a murit la numai 54 de ani!

LPS Piteşti şi Hagi - câştigători

Memorialul a fost câştigat de LPS Piteşti (3-2 în finală cu Academia Hagi la care joacă inclusiv fiul celui mai apreciat fotbalist român, Ianis Hagi), la categoria de vârstă 1998, şi de Academia Gheorghe Hagi (2-0 în finală cu Luceafărul Brăila), la 1999, echipele gălăţene înscrise în concurs prinzând doar cupele destinate locului III, prin Oţelul - şi la 10, şi la 11 ani.

Dintre puştanii locali, Claudiu Rusu, de la Steaua Dunării, a primit titlul de cel mai bun marcator la categoria 1999, cu şapte goluri. FCM Dunărea a prins un loc 6 şi un loc 8, Steaua Dunării poziţiile 4 şi 5, iar LPS Galaţi s-a clasat pe şapte în ambele întreceri.

Explicaţie foto: Copilaşii de 10 şi 11 ani (unii au avut şi 9 ani) au pus multă pasiune în cele 40 de meciuri de la „Memorialul Nicolae Burcea”

Citit 744 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.