VOLEI | Se reia lupta pentru promovare

VOLEI | Se reia lupta pentru promovare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Echipa feminină CS Universitatea Belor Galaţi reintră în focul competiţional după mai bine de o lună de pauză, din postura de lider în eşalonul secund şi favorită la promovare, mai ales că recent s-au făcut şi transferuri importante.

Formaţia gălăţeană mai are de disputat cinci meciuri din sezonul regulat, primul fiind programat astăzi, în deplasare, la Constanţa, în compania echipei Top Volei, care este ultima clasată. Primul meci la Galaţi va avea loc pe 27 ianuarie, când ne vor vizita focşănencele de la CS Municipal.

După o vacanţă de zece zile, antrenamentele au fost reluate pe 20 decembrie, pregătirile incluzând şi un cantonament la Buşteni. În această perioadă s-a reuşit şi fortificarea lotului, cea mai spectaculoasă achiziţie fiind revenirea în Galaţi a multiplei campioane naţionale Anamaria Berdilă (24 de ani), fiica antrenoarei Ileana Berdilă. Jucătoarea care debuta la 16 ani în Liga Campionilor a venit deocamdată sub formă de împrumut de la Ştiinţa Bacău. În afara acestei valoroase jucătoare, au mai revenit la CSU Belor alte două jucătoare, Ioana Ştefan şi Ioana Simovici Marin. Astfel, antrenoarea Ileana Berdilă are la dispoziţie un lot de 16 jucătoare: Florina Chirilov, Adriana Dudnic, Irina Todaşcă, Corina Vasilie, Camelia Vasile, Ionela Vlad, Teodora Şabloschi, Violeta Stan, Iuliana Cazamir, Cristina Artimov, trei junioare cu dublă legitimare CSU/CSS - Laura Vârgolici, Cătălina Pascal, Larisa Nicolau - plus cele trei noutăţi deja menţionate.

În precedentele nouă meciuri din acest campionat, CSU Belor a câştigat de opt ori, de fiecare dată fără set pierdut. Singura sincopă a fost cu CSM II Bucureşti, joc din care s-a obţinut un singur punct (scor 2-3).

În clasamentul Seriei Est, CSU Belor conduce cu 25 de puncte şi este urmată de Rapid Bucureşti - 22 p, CSM Medgidia - 19 p şi CSM Focşani - 18 puncte, celelalte patru componente ale seriei fiind la diferenţe mari de puncte faţă de primele patru din ierarhie.

Sistem competiţional dificil  

Sistemul competiţional este unul lung şi solicitant. Sezonul regulat se va încheia pe 17 februarie, iar după două săptămâni de pauză vor urma meciurile din play-off. Aici se va juca în sistemul locul 1 cu locul 8, 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5. Învingătoarele din acest tur vor continua într-un minicampionat în patru, unde se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, numai tur, echipele urmând să pornească de la zero, într-un nou clasament. La finalul acestei faze, primele două clasate vor merge mai departe, la turneul de promovare, unde se vor confrunta cu primele două din Seria Vest pentru cele două locuri de promovare în Divizia A1.

Citit 884 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2018 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.