Arcada şi-a compromis şansele la titlu

Arcada şi-a compromis şansele la titlu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Meciul de la Baia Mare, din etapa a 16-a primului eşalon de volei masculin, era estimat a fi cu o victorie sigură a gălăţenilor. Până la urmă, diferenţa de locuri din clasament (Arcada - locul 2, Ştiinţa Explorări Baia Mare - locul 9) nu a contat deloc, echipa gazdă impunându-se la un scor prea puţin scontat, 3-1 (20, -15, 23, 21), cu care a luat toate cele trei puncte.

Ce s-a petrecut acolo este ilustrat oarecum de evoluţia fluctuantă a scorului: set I - 5-8, 8-8, 16-11, 25-20; set II - 2-0, 3-4, 4-8, 8-13, 15-25; set III - 0-2, 6-8, 16-14, 21-19, 24-23, 25-23; set IV -  2-1, 7-8, 15-10, 21-14, 23-19, 25-21. Disputa a durat aproape două ore şi a fost arbitrată de un cuplu din Ardeal: Daniel Hadade (Zalău)/ Andrei Savu (Cluj).

Înainte de plecarea spre Maramureş, cei de la Arcada erau optimişti, destul de siguri de reușită, mai ales în actuala conjunctură, când avansaseră până în coasta liderului, însă s-au întors fără să ia măcar un punct. După această înfrângere a celor de la Arcada, poziția a doua din clasament a fost din nou ocupată de Tricolorul Ploiești, iar distanţa faţă de prima clasată, Steaua, acum pare insurmontabilă: şapte puncte!

Supărați pe evoluția slabă din ultimele meciuri disputate în acest început de an, patronul şi conducerea clubului sunt hotărâţi să ia măsuri urgente. "Am tot aşteptat revirimentul din evoluţia echipei. Au fost aduse şi două întăriri în ultima perioadă, dar, din păcate, lucrurile nu merg cum trebuie. Înfrângerea de la Baia Mare, în faţa unei echipe din partea a doua a clasamentului, a produs multă amărăciune şi în rândul suporterilor noştri. Va trebui să luăm măsuri în vederea redresării acestei situaţii. Aşteptăm ca echipa să revină acasă, să discutăm cu antrenorii şi jucătorii şi apoi vom hotărî. Ne aşteaptă multe meciuri şi nu vrem să ne îndepărtăm şi mai mult de îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am propus", ne-a spus Mirel Zaharescu, managerul clubului gălăţean.

Arcada a început cu "sextetul": Suljagici, Miseikis, Bala, Spînu, Despotovski, Paşcan - Feher (libero). Au fost folosiţi alți cinci jucători, niciunul nereuşind să redreseze situaţia din teren - Cristudor, Zahar, Rangel, Filippov şi al doilea "libero" - Majstorovici.

În campionat urmează un meci cu o adversară modestă, "U" Cluj (locul 10), sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 19,30. Totodată, cei de la la Arcada trebuie să-şi îndrepte toată atenţia spre partida de marţi, cu slovenii de la Volleyball Ljubljana, din Cupa CEV. Cu victorie în primul meci (scor 3-0), oaspeţii vor fi greu de oprit din drumul spre sferturile de finală.

 

Citit 1392 ori Ultima modificare Joi, 25 Ianuarie 2018 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.