Arcada a cedat lamentabil în “optimile” Cupei CEV

Arcada a cedat lamentabil în “optimile” Cupei CEV
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Echipa masculină de volei Arcada Galați a ratat, marți seară, calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, după ce a pierdut, pe teren propriu, partida retur cu formația slovenă Volley Ljubljana, scor 2-3 (24-26, 25.19, 25-21, 19-25, 13-15).

Cum în tur echipa gălățeană a pierdut la zero, pentru meciul din manșa retur avea nevoie de o victorie de trei puncte (3-0 sau 3-l), urmată de adjudecarea ”setului de aur”.

Arcada a început meciul în forță, s-a distanţat repede la 12-4 şi pe fondul jocului slab al adversarilor de se întrebau oamenii în tribună “cum de ne-au bătut ăştia cu 3-0”. S-a ajuns la 14-6, dar de acolo au urmat momente lamentabile pentru jucătorii echipei gălăţene, care n-au concretizat avansul consistent de opt puncte, inadmisibil la valoarea şi vasta experienţă pe care le presupune cv-urile lor. S-a ajuns la set pierdut cu 24-26, chiar şi în condiţiile în care echipa slovenă a făcut destule “cadouri”, inclusiv cinci din ultimele opt puncte ale celor de la Arcada prin servicii greşite.

Următoarele două seturi au fost dominate de gălățeni, 25-19 și 25-21, suficient cât să redea speranțele calificării numerosului public prezent la Sala Sporturilor.

Mai era nevoie de încă un set în contul echipei gălăţene pentru a impinge disputa în “setul de aur”, însă au urmat noi momente de joc deplorabil al echipei gălăţene şi scoruri parţiale jenante: 1-4, 5-6, 6-13, 8-16, 13-20, 15-24!

La 2-2 pe seturi calificarea era decisă, iar setul scurt, adjudecat de oaspeţi cu 15-13, n-a mai contat. Astfel, Arcada a ajuns să fie eliminată de o formaţie deloc impresionantă, “scăpând” de o deplasare până în Rusia, la Belgorod, pe care ar fi impus-o calificarea în sferturile de finală.

Unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei gălăţene, Adrian Gontariu, şi-a exprimat regretul că publicul nu a fost răsplătit pentru susţinere măcar cu o victorie de palmares. ”Trebuia să fie 3-0 și setul de aur, asta ne-am propus. Am început bine, am avut 14-8, dar apoi nu am mai pus mingea jos şi ne-am ieşit din ritm. Îmi pare rău că nu am câștigat. Chiar dacă am ratat calificarea, suporterii meritau victoria. Suntem un grup nou, care mai are de lucru la închegarea relațiilor dintre noi”, a declarat Adrian Gontariu.


 

 

Echipa masculină de volei Arcada Galați a ratat, marți seară, calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, după un meci spectaculos.

Arcada a pierdut, pe teren propriu, partida retur cu formația slovenă Volley Ljubljana, scor 2-3. Cum în tur echipa gălățeană a pierdut la zero, pentru meciul din manșa retur avea nevoie de o victorie de trei puncte (3-0 sau 3-l), urmată de ”setul de aur”.

Arcada a început meciul în forță, s-a aflat multă vreme cu un pas în față (14-8), însă adversarii s-au repliat și au câștigat primul act în prelungiri, 26-24. Următoarele două seturi au fost dominate de gălățeni, 25-19 și 25-21, suficient cât să dea speranțele calificării numerosului public prezent la Sala Sporturilor. Însă, câteva greșeli la puncte facile pentru voleibaliștii de la Arcada au permis oaspeților să ia avans și să își adjudece setul (25-20) și să trimită meciul în ”decisivul”, care a fost foarte echilibrat și s-a încheiat cu victoria slovenilor (15-13). ”Am început foarte greu meciul, nu ne așteptam să fie unul ușor, însă am jucat extraordinar în ultimele două seturi”, a declarat Zorab Kedacici, antrenorul Volley Ljubliana.

Adrian Gontariu spunea că suporterii sunt cei care meritau victoria în această seară. ”Trebuia să fie 3-0 și setul de aur, asta ne-am propus. A fost un spectacol astăzi, îmi pare rău că nu am câștigat, chiar dacă am ratat calificarea. Suporterii meritau victoria. Suntem un grup nou, care mai are de lucru la închegarea relațiilor dintre noi”, a declarat Adrian Gontariu.

 

Citit 1448 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 14:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.