Arcada, restart spre vârful clasamentului

Arcada, restart spre vârful clasamentului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru echipele masculine de volei din Divizia A1 s-a încheiat prima parte a Campionatului Naţional. Cele 12 formaţii au parcurs meciurile turului şi returului din sezonul regulat, în total câte 22 de partide, care au stabilit ierarhia pe baza căreia s-au alcătuit cele două grupe valorice ale fazei secunde.

Din prima parte a clasamentului face parte şi echipa gălăţeană Arcada, aflată pe poziţia a treia, care astfel va continua în grupa locurilor 1-6.

Pe lângă împărţirea în cele două grupe, partidele din sezonul regulat au avut importanţă maximă, pentru că în faza următoare se va intra cu punctajul acumulat până acum. Astfel, startul în 1-6 se va da de la următoarea ierarhie: Steaua 59 p, Tricolorul Ploieşti 55 p, Arcada 52 p, Volei Municipal Zalău 43 p, CS Municipal Bucureşti 41 p şi SCM U Craiova 39 puncte.

Obiectivul încă mai poate fi atins

Arcada, care la startul sezonului şi-a fixat ca obiectiv câştigarea campionatului, a avut o serie de sincope, în special în retur, ce au adus-o la un moment dat la zece puncte în urma primei clasate. Totuşi, în ultimele patru etape, Arcada a revenit la nivelul ambiţiilor conducerii şi a luat maximum de puncte, chiar dacă a avut două meciuri dificile în deplasare, la Craiova şi cu Steaua. Pe terenul echipei bucureştene, lideră a clasamentului, Arcada a fost singura care a luat puncte în sezonul regulat, iar prin acea victorie a redus diferenţa la şapte puncte şi încă mai poate spera la relansarea luptei pentru titlul de campioană. Pentru a reuşi, Arcada are nevoie ca în cele zece meciuri din faza a doua (se joacă tur-retur) să aibă un parcurs cât mai apropiat de perfecţiune, dar şi de un joc favorabil al rezultatelor.

Căpitanul echipei, Filip Despotovski, a spus că a venit momentul ca Arcada să-şi arate adevărata valore. "Echipa noastră a acumulat experienţa a încă unui sezon, dispune de jucători valoroşi, capabili de performanţe din ce în ce mai mari. Cred că a venit vremea să arătăm, cu adevărat, de ce suntem în stare. Sunt 30 de puncte în joc şi orice reuşită va cântări greu în bilanţul final”, şi-a exprimat optimismul ridicătorul formaţiei gălăţene.

În scurta perioadă de vacanţă competiţională, Arcada a beneficiat de aproape o săptămână în plus de pregătire faţă de adversare (a jucat în devans meciul din ultima etapă, de la Timişoara), pe care a folosit-o cu cea mai mare atenţie. Singurul jucător din lot care s-a pregătit la intensitate redusă în această perioadă a fost Şerban Paşcan, din cauza unor probleme de ordin medical.

Meciurile din grupa locurilor 1-6 vor începe mâine, Arcada urmând să joace în prima etapă, pe teren propriu, cu VM Zalău (ora 17,00). Celelalte jocuri din tur ale echipei gălăţene vor fi în următoarea ordine: cu CSM Bucureşti (deplasare), Steaua (acasă), Ploieşti (d) şi SCMU Craiova (a).

Lotul pe care îl au la dispoziţie antrenorii Nicu Harabagiu şi Marian Apostu pentru faza secundă este format din: Despotovski, Rangel, Spînu, Cristudor, Gontariu, Suljagici, Filippov, Kovacevici, Bala, Zahar, Miseikis, Feher şi Majstorovici.

Citit 1540 ori Ultima modificare Joi, 01 Martie 2018 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.