Tenisul de masă încă trăieşte

Tenisul de masă încă trăieşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţencele de la Voinţa se menţin, încă, în Superliga Naţională *

Una dintre cele mai neajutorate şi sărace discipline sportive practicate în Galaţi este tenisul de masă. Disciplină cu mare tradiţie şi cu rezultate deosebit de valoroase ping-pongul a ajuns o cenuşăreasă a sportului românesc.

Echipa gălăţeană Voinţa – căci despre ea este vorba – a dominat această disciplină timp de cinci sezoane (anii 1997-2002), perioadă în care a obţinut nu mai puţin de cinci titluri de campioană naţională şi şase „Cupe ale României”.

A fost perioada în care antrenorul Mircea Lazăr avea în lot jucătoare de mare valoare, componente ale lotului naţional. Să reamintim numele a trei sportive care la vremea aceea se aflau în topurile naţionale: Ana Gogoriţă, Gina Petrea şi Mihaela Ştef – ultima, încă în activitate, în campionatul Italiei.

Chiar dacă cei de la Voinţa practică şi sportul „mâinii întinse!”, echipa continuă să-şi desfăşoare activitatea. Cu minim ajutor de la Direcţia pentru Tineret şi Sport, şi de la firma King of Fives, gălăţencele s-au clasat pe locul al V-lea în ultima ediţie a Superligii Naţionale.

Podiumul a fost ocupat la CSS LPS Constanţa – echipă care domină competiţia internă în ultimele trei sezoane – urmată de CSS Slatina şi Stiron Bucureşti – aceasta din urmă având la activ o „dublă” în fruntea tenisului de masă românesc.

Iată şi lotul de jucătoare a celor de la Voinţa: Olimpia Pascar, Mirabela Niţă, Laura Zugravu, Ioana Bogdan şi Iulia Căluinu.

Aceeaşi formulă de echipă va activa şi în sezonul următor, Voinţa fiind repartizată în Grupa I, alături de CSS LPS Constanţa, CSS Slatina şi CSM Iaşi. Se va juca sub formă de turnee, fiecare club organizând câte unul.

Citit 783 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.