Phoenix, meciuri grele împotriva campioanei

Phoenix, meciuri grele împotriva campioanei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În sferturile de finală ale Ligii Naționale, echipa gălățeană, care a încheiat pe locul 8 sezonul regulat, va juca cu prima clasată, U BT Cluj - campioana en-titre. Play-off-ul LNBM se dispută pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Primele două jocuri urmează să se dispute astăzi (ora 18,00, televizare Digi Sport 4) respectiv vineri (ora 18,00), ambele în deplasare, apoi meciul 3 și 4 (dacă este necesar), la Galați, pe 8 mai, respectiv 10 mai. Jocul decisiv, dacă este cazul, se va disputa pe terenul celor de la Cluj.

Antrenorul Florin Nini este încrezător în echipa sa și în dorința de autodepășire a acestora. ”Ne ducem încrezători la Cluj. Mergem să facem două jocuri bune și încercăm să câștigăm un meci. Știm că cei din Cluj au o echipă bună, că au jucători individuali valoroși, însă noi am demonstrat că putem juca bine în fața lor, mai ales în meciul pe care l-am disputat la București (n.r. considerat ca meci acasă pentru Phoenix, pierdut cu scorul 73-76). Am acumulat experiență și am încredere în echipa mea, în dorința băieților de a se autodepăși și consider că play-off-ul trebuie să fie o etapă a campionatului în care trebuie să dăm tot”, a spus tehnicianul gălățean.

Pentru Phoenix este a doua prezență în play-off,  după ce în primul sezon de la promovare (2015-2016) a fost revelația campionatului, când nu numai că a evitat retrogradarea, dar s-a calificat de pe poziția a șaptea și a evoluat contra formației CSM CSU Oradea, reușind o victorie în cele patru meciuri disputate. Anul trecut, Phoenix a ratat calificarea în ultima etapă, după ce a pierdut în fața echipei SCM U Craiova, cu care a terminat la egalitate (32 puncte), dar departajarea s-a făcut la meciurile directe, 3-1 pentru craioveni. ”Cred că este o realizare bună pentru noi. Acesta a fost scopul nostru principal, după ce am ratat calificarea anul trecut”, a precizat Tony Gugino, unul dintre jucătorii de bază ai echipei Phoenix.

Echipa U BT Cluj bifează cea de-a 20-a calificare consecutivă în play-off. Ultima dată când formația de pe Someș a ratat accesul între primele opt s-a consemnat în sezonul competițional 1997-1998, când s-a clasat pe locul 11.

Gugino, cel mai bun recuperator al Ligii Naționale

Pe parcursul sezonului regulat, echipa Phoenix s-a făcut remarcată cu câțiva jucători, cea mai notabilă prezență în topuri fiind a americanului Tony Gugino, care a reușit 237 de recuperări, în cele 28 de meciuri jucate (medie de 8,46), realizare ce îl situează pe primul loc în acest clasament. Cel mai bun marcator al echipei gălățene a fost Will Artino, cu o medie de 15,82 puncte (17 jocuri), cel cel mai bun pasator Jarvis Threatt, cu 5,33 pase (15 meciuri).

Juniorii gălățeni, calificați în turneul final

Echipa de juniori Under 13 Phoenix LPS 1 Galați s-a calificat în turneul final al Campionatului Național destinat acestora, de pe poziția a treia obținută în turneul semifinal disputat weekendul trecut la Galați. La eveniment au participat șase echipe: ACS Dan Dacian 1, CSS 4 Lumina, BC Slam, Colegiul Naţional Aurel Vlaicu, toate din Bucureşti, CS Otopeni şi Phoenix LPS 1 Galaţi.

Juniorii, antrenați de Andrei Maxim, s-au repliat după înfrângerea, scor 81-84, în fața celor de la CSS 4 și ajutați de o galerie inimoasă au obținut două victorii importante, 60-49 cu BC Slam și 76-39, cu echipa Colegiului Național ”Aurel Vlaicu”, dar și două înfrângeri, 37-70, cu ACS Dan Dacian 1, respectiv, 37-62, cu CS Otopeni. „ A fost o grupă puternică cu multe rezultate surprinzătoare în cele două turnee semifinale, unde băieţii au dat dovadă de tărie de caracter şi spirit de echipă, reuşind astfel calificarea la turneul final. Mulţumiri tuturor celor implicaţi, colegi, părinţi, susţinători”, a declarat antrenorul gălăţean Andrei Maxim.

Citit 878 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 08:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.