O campioană olimpică la Direcţia pentru Sport Galaţi?

O campioană olimpică la Direcţia pentru Sport Galaţi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Maria Magdalena Irincu are cele mai mari şanse de a prelua postul de director general al DJS după demiterea lui Marius Humelnicu * Născută la Târgovişte, Irincu (fostă Dumitrache) deţine aurul olimpic de la Jocurile din 2000, susţine un master în ecologie şi este Cetăţean de Onoare al Bucureştiului *

Maria Magdalena Irincu – carte de vizită

·    S-a născut la Târgovişte şi are 32 de ani

·    canotoare de performanţă, a obţinut prima medalie la 16 ani, în Norvegia

·    a absolvit în 2001 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Bacău

·    campioană mondială la senioare şi junioare (1994, 1997, 1998, 1999), apoi campioană olimpică la Sydney (2000, în proba de 8+1)

·    ultima medalie din cariera de sportiv: argintul la Milano (2003).

„Îi dau în judecată!”

Astăzi expiră preavizul lui Marius Humelnicu la şefia Direcţiei pentru Sport Galaţi, directorul general susţinut politic de PSD având de suferit din cauza epurării în teritoriu dictate de PD-L după plecarea social-democraţilor din Guvernul Emil Boc.

Situaţia este în continuare foarte încurcată deoarece, scriptic, şi cabinetul Boc a fost demis, dar până la votarea de către Parlament a unui nou Executiv continuă schimbările de la conducerea direcţiilor din ţară. „Da, îmi expiră preavizul pe 21 octombrie, dar l-am contestat.

Vreau să-i dau în judecată deoarece nu mi se precizează motivul pentru care aş fi fost demis. Eu am susţinut un concurs la Minister, n-am venit cu pluta”, se apără Humelnicu, dar se pare că şansele sale de a continua în vârful DJS sunt minime.

Agreată de PD-L Galaţi

Scriam încă de la trimiterea pe tobogan a fostului fotbalist că, cel mai probabil, noua conducătoare a Direcţiei va fi o canotoare retrasă din activitate, persoană agreată de conducerea PD-L Galaţi. Ieri am aflat numele doamnei care ar putea prelua cârma DJS – este vorba despre Maria Magdalena Irincu (fostă Dumitrache)!

Originară din judeţul Dâmboviţa, posibila înlocuitoare a lui Humelnicu s-a mutat de câţiva ani în oraşul nostru. Cu ajutorul paginii de Internet www.phakiru.blogspot.com, am aflat lucruri interesante despre Maria Magdalena Irincu, informaţii confirmate de ea însăşi pe blogul citat.

Am încercat s-o contactăm pentru a comenta eventualitatea venirii la Direcţia de Sport, dar n-am reuşit să dăm de domnia-sa.   

Are afaceri în oraş

Cel mai important aspect din CV-ul Mariei Magdalena Irincu este medalia de aur obţinută la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) în proba de 8+1!

Fosta sportivă, laureată şi la 4 rame fără cârmaci, dar şi la 2 vâsle, este şi campioană mondială de juniori (proba 8+1 la Koln, Germania). Multă vreme angajată în cadrul Clubului Steaua Bucureşti, gălăţeanca prin adopţie s-a ales cu gradul de Sergent Major şi cu titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei.

Se pare că Irincu, masterand la Universitatea de Ecologie din Bucureşti, a dezvoltat şi o mică afacere în Galaţi: două magazine de confecţii pentru copii. Carevasăzică, deja este cârmaci într-un domeniu!

Explicaţie foto: Maria Magdalena Irincu, fostă canotoare, probabil viitoarea şefă DJS Galaţi

Foto: colecţie personală (profil.neogen.ro)

Citit 1093 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.