Miracolele la români

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sunt de acord cu faptul că Unirea Urziceni a reuşit o victorie formidabilă la Glasgow (4-1 în grupele Ligii Campionilor), dar resping varianta „miracolului”, a „minunii” despre care au tot vorbit televiziunile de nişă.

La români au dispărut noţiunea de competenţă şi periferiile acesteia: dacă pierzi - eşti prostul pământului, iar dacă baţi - ai reuşit un miracol dumnezeiesc. Campioana României la fotbal nu şi-a făcut decât treaba, dar au muncit la fel de mult toţi angajaţii acestui club, or asta tinde să devină fenomen supranatural.

* Apropo de fenomene uimitoare. Unii folosesc şi acum stupida sintagmă „Miracolul de la Liberec” referindu-se la acea victorie a lui Dinamo, 3-0 pe terenul cehilor, după ce pierduse la fel turul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Dacă Slovan Liberec ar fi fost măcar de rangul lui Glasgow Rangers, poate că s-ar fi nimerit atâta emfază în seara de după meci. Vă spun însă că, recent, echipa învinsă de „câinii roşii” a pierdut cu 1-0 la Banik Ostrava. Unde-s miracolele, bre?

* La antipozii „minunilor” enumerate mai sus se află joaca de baba oarba din ultima rundă a Ligii Europa. Un singur gol, numai un rezultat de egalitate, în rest carne de tun pentru formaţii de cel mult linia a doua continentală.

Aşadar, tot e bun la ceva că are România multe echipe prin Europa League: putem să redresăm şi noi moralul colectiv al sportului-rege. UEFA ar trebui să ne premieze pentru cel mai bun prim ajutor acordat fotbalului şchiop.

* Chiar şi ciuca bătăilor fiind, echipele autohtone tot primesc ceva bănişori de la forul continental. Mai plătesc nişte salarii, mai fac nişte deplasări – este mai mult decât o experienţă printre cei mari. Ei bine, dublul campion mondial Marian Drăgulescu, gimnastul care a uimit întreaga lume (da, băiatul acesta chiar face minuni!), a declarat zilele trecute că „dacă nu câştigi medalii, eşti muritor de foame”.

Dacă ar fi ratat podiumul la „Mondialele” desfăşurate recent la Londra, s-ar fi vorbit în continuare despre tipul care şi-a bătut soţia. Că este înglodat de datorii, nu mai interesa pe nimeni. Omul putea chiar să moară de foame. Abia atunci devenea subiect interesant…

Citit 471 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.