Rivalitatea din campionat se joacă cu prelungiri

Rivalitatea din campionat se joacă cu prelungiri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă atenţia este acaparată de meciurile ediției a 21-a a Campionatului Mondial, fotbalul trăiește intens și la nivelul echipelor mult mai mici, cum este cazul în Galaţi, unde mâine este programată o finală, cea a "Cupei României", faza judeţeană.

În acest ultim act al Cupei se vor confrunta cele mai bune echipe din competițiile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal, Universitatea "Dunărea de Jos" și Zimbrul Slobozia Conachi, care s-au clasat în această ordine pe primele două locuri din Liga a IV-a. Este şi un meci al marilor ogolii, ţinând cont că lupta pentru câştigarea campionatului a fost extrem de dârză  şi decisă la "fotofiniş", în ultima etapă.

Finala judeţeană a "Cupei României" se va disputa duminică, la Ivești, pe Stadionul "Nicu Nour", de la ora 11.00. Zimbrul Slobozia Conachi este câștigătoarea ediției trecute şi a ajuns în finala de anul acesta după următorul traseu: au început din turul al doilea, 4-2 cu Mălina Smârdan, apoi 5-2 în tur şi 10-0 în retur cu Flacăra Pechea, în sferturi, 4-5 și 6-1 cu Unirea Braniștea, în semifinale.

Antrenorii Tudorel Balmuș și Florin Anghel vor putea alcătui un "unsprezece" din următorul lot de jucători: Comănescu, Marin - L. Radu, Ovidiu Lupu, Silviu Ilie, Cr. Frunză, Tudosă, Năpârlică, Adamache, Cazacu, Spânache, Țârțâră, Scutaru, R. Codreanu, Timofte, M. Radu, Păduraru și Ghisman. Antrenorul Doru Balmuș spune că ratarea câştigării campionatului îi obligă pe jucătorii săi la câştigarea acestei finale. "În calitate de deținători ai Cupei suntem obligați să o cucerim și în acest final de sezon, mai ales că am ratat, la potou, campionatul".

Cealaltă finalistă, proaspăta campioană județeană AFC Universitatea "Dunărea de Jos", este animată de intenţii similare, după spusele antrenorului Cătălin Savu: "Vrem câştigarea Cupei, după cea a trofeului de campioană a Ligii a IV-a".

Parcursul "studenților" până la meciul de duminică a fost: 9-1 cu ASC Lascăr Schela, 5-1 și 3-0 cu Voința Cudalbi (campioana Ligii a V-a), 6-1 și 5-1 cu Muncitorul Ghidigeni. Antrenorul Cătălin Savu are un lot numeros pentru acest meci, primul "11" urmând să fie ales şi cu gândul că este ultimul test înaintea barajului de promovare în Liga a III-a, unde gălăţenii vor întâlni pe CS Făurei (manşa tur - 23 iunie, Stadionul "Oţelul", ora 17.30).

Gazdele finalei sunt şi ele puse la punct cu preparativele. "Pentru că avem deja experiență în astfel de evenimente, sunt sigur că și de această dată toată lumea va fi mulțumită. Este mare interes în jurul acestui meci și credem că tribunele vor fi pline cu iveșteni, lieșteni, tecuceni, dar și gălățeni, cu susținătorii celor două formații", ne-a declarat Sebastian Bobocea, președintele-jucător de la Gloria Ivești.

Întâlnirea va fi condusă de următoarea brigadă de arbitri: Ionuţ Constantinescu - Daniel Băraru și Florin Cobzaru (observator Daniel Burloiu).

Citit 1598 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iunie 2018 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.