Gălăţeancă la Campionatul European pe plajă

Gălăţeancă la Campionatul European pe plajă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Republica Muntenegru, localitatea Ulcinj, se desfăşoară, începând de astăzi şi până duminică, meciurile unei noi ediţii a Campionatului European de handbal beach pentru junioare sub 18 ani. Participă 34 de echipe, câte 17 în competiţia feminină şi tot atâtea în cea masculină. Între participante, la feminin, se numără şi echipa României, în a cărei componenţă se află şi talentata jucătoare gălăţeană Alexia Trofin, de la Clubul United.

„Tricolorele” se află în grupă cu Franţa, Croaţia şi Portugalia. Primele două clasate din fiecare grupă vor continua în turneul pentru locurile 1-4, iar celelalte vor juca în grupa pentru locurile 5-8.

Alexia Trofin s-a aflat pentru a doua oară în cantonament cu lotul lărgit de handbal pe plajă, iar dacă anul trecut doar s-a acomodat cu stilul jocului în nisip, acum a şi fost selecţionată în echipa care a plecat la Europene.

„Dacă anul trecut a fost mai dificil, deoarece beach handball-ul este diferit faţă de handbalul de sală şi nu am reuşit să mă ridic la nivelul de cunoştinte al colegelor mele, nefiind convocată pentru Campionatul European de atunci, acum am reuşit. După o pregătire intensă la Galaţi sub îndrumarea antrenoarei Sanda Asandei, am fost foarte bucuroasă când am primit convocarea pentru a participa din nou la cantonamentul de pregătire al României. Ne-am pregătit în condiţii excelente timp de două săptămâni coordonate de cei doi antrenori, Adrian Georgescu şi Ionuţ Deli Iorga, care au reuşit să facă din noi un grup unit, încrezător în forţele proprii şi ne dorim o clasare cât mai sus”, a declarat Alexia Trofin.

Ea s-a aflat într-un grup de patru gălăţence care s-au pregătit pe plaja de la Venus. Celelalte fete care au fost în lotul lărgit sunt Denisa Popovici şi Andreea Merlă (ambele de la United) şi Rebeca Stan (ACS Danubius).

Despre Alexia Trofin ne-a vorbit antrenoarea sa de la club, fosta valoroasă handbalistă Sanda Asandei: „Alexia este un copil foarte talentat, conştiincios, sârguincios şi duce o viaţă ordonată. La echipa de la club joacă pe postul de centru, dar la handbal beach este altceva. A fost şi anul trecut la acest cantonament. Are 17 ani şi face handbal de 9 ani. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Al. I. Cuza”.

Departamentul de handbal pe plajă din cadrul federaţiei de specialitate este coordonat de o altă gălăţeancă, Nicoleta Ivan, fostă handbalistă la Oţelul.

Antrenorii, la perfecţionare

Altfel, în aceste zile Federaţia română de Handbal organizează un curs de perfecţionare pentru antrenori de la echipele de copii şi juniori, care se încheie astăzi, la Mamaia. Între zecile de participanţi se află şi şase antrenoare din Galaţi: Daniela Goldic, Sanda Asandei, Gabriela Artene, Gabriela Talabă, Marlena Lupoae şi Mădălina Postelnicu.

Citit 2194 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 14:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.