NAVOMODELE. Gălăţenii s-au umplut de medalii

NAVOMODELE. Gălăţenii s-au umplut de medalii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Vara este anotimpul navomodeliştilor, inclusiv pentru cei specializaţi în categoria machete. Campionatul Naţional de navomodele - machete, clasa C, s-a desfăşurat la Constanţa, unde sportivii de la CS Universitatea au dominat concursul.

Cel mai titrat concurent de-a lungul anilor a ieşit şi de această dată în evidenţă. Este vorba despre Daniel Ciosu, care şi-a trecut în cont nu mai puţin de şase titluri de campion. Victorioase au fost următoarele machete: "NS Mircea 1882", clasa C1; "Diorama în Port", clasa C3A; "Dreamnight", C4B; "Tidewater Enabler", C4C; "Souremenny", class C6A; "DKM Bismark", C6B. De asemenea, Ciosu a mai obţinut locul 2 la clasa C4D, cu "Agassiz".

Alte două titluri de campion naţional pentru CSU Galaţi au fost obţinute de Marian Hârţan, cu "Royal Caroline", la clasa C3c, şi de Dorin Custură, la clasa C3D, cu macheta "Sculpturi Navale".

Au fost şi alte clasări fruntaşe. Astfel, Sorin Mavru a încheiat participarea cu o medalie de argint, cu "Monitor Bucovina", la clasa C4B, acompaniat de coechipierii Victor Neagu, cu "Bismark", la C8B, Adrian Postea, pentru "Tudor Vladimirescu", clasa C2. Pe locul 3 s-a situat Cătălin Lificiu, cu "Roar Ege", clasa C8A.

Excelent este şi bilanţul pe echipe, pentru Clubul Universitatea: locul 1 la C6, două locuri 2 la C2 şi C4 şi două locuri 3 la C1 şi C8. Acest bilanţ anunţă o prezenţă consistentă şi la viitorul Campionat Mondial, care va fi găzduit de oraşul nostru, în perioada 1-9 septembrie, o premieră pentru România, posibilă şi datorită renumelui navomodeliştilor gălăţeni, medaliaţi la ultimele ediţii ale competiţiei mondiale

"Naţionalele" de veliere, la Galaţi

La câteva zile după "Mondialele" de machete, Galaţiul va găzdui şi întrecerile Campionatului Naţional de navomodele radiocomandate - ediţia 2018. Concursul va avea loc în perioada 13-16 septembrie şi se va defăşura pe Lacul Cătuşa. Vor participa cele mai bune cluburi din ţară, în frunte cu CS Universitatea, care se evidenţiază an de an prin performanţele sale, precum şi Marina Constanţa, Voinţa Tg. Mureş, Sportul Studenţesc şi Palatul Copiilor din Medgidia.

Citit 2004 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.