Încă două achiziţii de marcă reuşite de Arcada

Încă două achiziţii de marcă reuşite de Arcada
Brazilianul Tiago Weisz și sârbul Milos Terzic
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină Arcada îşi conturează lotul cu care va aborda noul sezon. Campania de transferări din această vară arată clar că obiectivele au rămas maxime, dorindu-se mai mult ca în sezonul trecut, când s-a ratat "pe linia de sosire" titlul de campioană.

Conducerea clubului şi stafful tehnic se află într-o continuă căutare a celor mai bune alegeri, în dorinţa alcătuirii, în timp util, a noului lot de jucători cu care, la mijlocul lunii viitoare, să demareze pregătirile. Astfel, s-au mai perfectat încă două transferuri, un brazilian şi un sârb, ambii cu un palmares impresionant.

Pentru brazilianul Tiago Gatiboni Wesz, deşi are 29 de ani, venirea la Arcada va fi prima experienţă în afara campionatului din ţara natală, unul dintre cele mai puternice din lume (Brazilia este ţara cu cele mai multe medalii olimpice). Are 2,03 m înălţime, a fost campion mondial de juniori în 2009, de două ori vicecampion în Superliga braziliană (20014 şi 2015) şi are multe prezenţe în echipa naţională.

Pentru sârbul Miloş Terzici (31 de ani, trăgător secund, 2,02 m), semnarea contractului cu Arcada reprezintă o revenire în campionatul românesc, după ce în sezonul 2012-2013 câştiga titlul naţional cu Tomis Constanţa. La nivel de club, după plecarea de la Steaua Roşie Belgrad, în 2011, a jucat în Franţa cinci sezoane (campion în 2012, cu Tours), iar ultima dată a evoluat în Polonia (2017-2018). La echipa naţională are 75 de prezenţe, câştigând cu reprezentativa Serbiei titlul de campion european în 2011, precum şi medalii de bronz la Cupa Mondială din 2010 şi în Liga Mondială din 2011.

Astfel, Arcada a ajuns la opt transferuri perfectate în ultima perioadă, precedentele fiind: Ivan Raici (Croaţia, 28 ani, trăgător fals, venit de la Monini Spoleto, Italia), Julian Bissete (Santa Lucia, 27 ani, centru, venit de la campioana Tricolorul Ploieşti), Nemanja Cubrilo (Serbia, 28 ani, centru, venit de la Steaua), Vlad Cuciureanu (VM Zalău, 27 ani, centru) şi ridicătorii Jose Carasco Angulo (Venezuela, 29 ani, de la Tricolorul Ploieşti) şi Angel Perez (Puerto Rico, 36 ani, de la Powervolley Milano).

Din lot fac parte şi doi jucători din "vechea gardă", liberoul Adrian Feher şi Liviu Cristudor. Acesta din urmă îşi va începe şi cariera de tehnician, urmând ca în următorul sezon să fie atât jucător, cât şi antrenor secund.

Arcada, doi jucători la lotul naţional

La Craiova s-a reunit lotul lărgit al României, sub comanda selecţionerului Dănuţ Pascu, antrenorul echipei craiovene din prima ligă. Pregătirile se efectuează în vederea participării la calificările Campionatului European, de anul viitor. Între cei convocaţi se află şi doi voleibalişti de la Arcada, Feher şi Cristudor.

Citit 1653 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.