Simona Halep, calificare fără emoții în ”sferturile” de la Montreal

Simona Halep, calificare fără emoții în ”sferturile” de la Montreal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Montreal. Liderul mondial a câștigat două meciuri într-o singură zi. După maratonul de peste trei ore cu Anastasia Pavlyuchenkova, scor 7-6 (9), 4-6, 7-5, sportiva de 26 de ani a trecut mult mai lejer de o Venus Williams afectată de probleme fizice, aflată și ea la al doilea joc al zilei, după ce a învins-o pe românca Sorana Cîrstea, scor 7-6 (4), 6-4.

Halep s-a impus cu 6-2, 6-2, după numai 72 de minute. Halep a început perfect meciul cu Venus, câștigând primele două game-uri fără punct pierdut. La 2-1 pentru româncă, partida a fost întreruptă din cauza ploii. Totuși, după numai 15 minute disputa s-a reluat, dar în game-ul 4 Williams și-a agravat accidentarea de la picior, după o mișcare bruscă. Din acel moment jocul a curs într-o singură direcție.

”A trebuit să fiu concentrată pentru fiecare minge. A fost o zi grea pentru amândouă. Voi dormi după acest meci. Vă mulțumesc că ați venit să mă susțineți. Tot timpul îmi face plăcere să joc pe acest teren”, a spus Halep după meci.

Halep va evolua în sferturile de finală împotriva lui Caroline Garcia (locul 6 WTA), sâmbătă dimineață, nu înainte de ora 1.30. Garcia s-a impus în fața rusoaicei Maria Sharapova, scor 6-3, 6-2. Halep conduce cu 4-1 la confruntările directe cu Garcia, singura victorie a franțuzoaicei fiind obținută anul trecut, în finala de la Beijing. Cel mai recent succes al Simonei Halep în fața Carolinei Garcia a avut loc la Roma, în sferturile de finală, scor 6-2, 6-3.


Românca Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului Rogers Cup (Montreal) de categorie Premier 5, cu premii totale de 2,82 milioane de dolari. Halep a învins-o pe rusoaica Anastasja Pavlyuchenkova, într-un meci maraton, de peste trei ore, întins pe două parcursul a două zile, scor 7-6 (9), 4-6, 7-5. Partida programată pentru noaptea trecută a fost suspendat, din cauza ploii, la scorul de 3-4. La reluarea jocului, Simona a reușit să egaleze la 5-5 și să trimită meciul în tie-break, care a fost extrem de echilibrat și în care românca a avut patru mingi de set. Actul secund a fost dominat de Halep, care a condus cu 4-3, dar rusoaica a obținut trei gameuri consecutive.

În setul decisiv, Halep a fost condusă cu 2-0 și 4-2, dar a reușit să se replieze, să egaleze la 5-5, ca apoi să închidă meciul cu încă două gameuri la rând.

”Mă simt puțin obosită, ca să fiu sinceră. A fost un meci extraordinar, o luptă teribilă. Ea a jucat incredibil și a luptat până la capăt, a fost dificil. Am câștigat și sunt foarte fericită că am putut lupta până la final. Cu siguranță, cu o astfel de susținere e imposibil să renunț! Vă mulțumesc!”, a spus Simona Halep, la finalul meciului câștigat cu Pavlyuchenkova.

În optimi, Halep o va întâlni în această noapte, nu înainte de ora 3.00, pe americanca Venus Williams, care a învins-o pe Sorana Cîrstea, cu scorul 7-6 (4), 6-4.

Citit 2293 ori Ultima modificare Vineri, 10 August 2018 13:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.