Start de campionat şi pentru Sporting Liești

Start de campionat şi pentru Sporting Liești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După Oţelul, care urma să joace aseară la Paşcani, astăzi începe campionatul şi cealaltă echipă gălăţeană din eşalonul al treilea, Sporting Lieşti, care s-a deplasat în judeţul Botoşani, pentru jocul cu Sănătatea Darabani, de la ora 18,00.

Formaţia lieşteană a plecat ieri spre Darabani cu speranţe mari la victorie, optimismul fiind generat de conştientizarea propriei valori, cu un lot întărit în această vară cu mulţi jucători experimentaţi la acest nivel. Totodată, Sporting are un plus important, cel al perioadei de pregătirile, care a durat aproape o lună şi jumătate, în timp ce adversara din această primă etapă a avut mari probleme în acest sens. „Despre cei din Dărăbani ştiu că au început antrenamentele foarte târziu, cel mult cu o săptămână şi jumătate în urmă. La meciul din Cupa României (n.r. - 0-1 cu Bucovina Rădăuţi, pe 15 august) am auzit că au avut mulţi juniori în teren şi nici un antrenament înainte, dar nu este exclus să-şi fi rezolvat problemele între timp şi de atunci să-şi fi făcut lot competitiv. Trebuie să tratăm jocul cu seriozitate, fără să subestimăm adversarul”, a spus Ionuţ Niculcea, antrenorul principal de la Sporting.

Tehnicianul gălăţean, ajutat de secunzii Dorinel Matei şi Cristian Brăneţ, au condus antrenamentele din presezon începând din prima parte a lunii iulie. Au fost zeci de ședințe de pregătire care au urmărit realizarea acumulărilor fizice și tehnico-tactice. În sprijinul acestora au fost și șase meciuri de verificare, cu partenere din eșalonul doi și trei, precum și un meci cu o echipă din Liga a IV-a. Jucătorii s-au descurcat foarte bine în aceste verificări, dovada fiind și bilanțul: 20 goluri marcate și numai 7 primite.

În privința lotului, acesta a fost definitivat cu mai multe zile în urmă, ultimele transferuri  făcând subiectul a zece jucători ce au ajuns sub culorile echipei din Lieşti. Aceștia sunt Bahnașu, Sevastian, Maftei (toţi veniţi de la Oţelul, ultimul jucând împrumutat la Sporting şi returul trecut), Vârlan, Oană, Ticănucă, Alin Nica, Dima, Hodorogea, Năstase şi Al. Dănăilă. Ceilalți jucători ce completează lotul sunt dintre cei au evoluat și în sezonul trecut la Sporting: Vădeanu și Vicol - portari, jucătorii de câmp Filimon, Stancu, Voicu, Manea, Iancu, Munchiu, Ionuț Constantinescu, G. Dănăilă și Mihu.

După partida de la Darabani, pentru Sporting va urma întâlnirea de miercuri, din Cupa României, cu Oţelul, iar sâmbătă, 1 septembrie, cea din campionat cu Ceahlăul Piatra Neamț, ambele găzduite de terenul din Liești.

Modificare de ultimă oră

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat ieri, chiar în ziua primelor meciuri din campionatul Ligii 3, componenţa Seriei 1, cea în care joacă echipele gălăţene. Astfel, s-a luat de cererea de retragere a clubului ACS Gauss Bacău și s-a aprobat completarea locului vacant astfel apărut cu echipa a doua a clubului FC Botoșani conform solicitării acestuia.

Sporting are ca obiectiv în acest sezon o clasare în primele cinci locuri ale ierarhiei Seriei 1.

Citit 1757 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 August 2018 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.