Arcada, în cantonament la munte

Arcada, în cantonament la munte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Voleibaliştii vicecampioanei Arcada Galaţi continuă acumulările în această perioadă precompetiţională. La 12 zile de la reluarea antrenamentelor, echipa gălăţeană a intrat într-o nouă fază importantă a pregătirilor, un cantonament montan.

Începând de duminică, majoritatea voleibaliştilor ce vor juca pentru Arcada în următorul sezon au ajuns la Cheile Grădiştei, pentru un stagiu centralizat cu o durată de 11 zile.

"Este o etapă foarte importantă pentru noi, efectele acesteia resimţindu-se pe deplin în timpul campionatului. Este o perioadă de acumulări fizice, dar vom lucra mult şi din punct de vedere tehnico-tactic. Aici am efectuat cantonamentele şi în anii anteriori, pentru că am găsit cele mai bune condiţii. Avem în program alergări în aer liber, lucru la sala de forţă, dar ne preocupă şi pregătirea specifică, în sala de aici", ne-a declarat antrenorul Nicuşor Harabagiu.

La pregătirile montane au spus iniţial prezent: Cubrilo, Terzici, Bissete, Carasco, Kullo, Gabitoni Wesz şi Cuciureanu - toţi transferaţi în această vară, plus Feher şi Lefterache.

De ieri, în cantonament au mai ajuns Ivan Raici şi Liviu Cristudor, după ce au fost la echipele naţionale, pentru confruntările din preliminariile Campionatului European. Într-o situaţie similară se află australianul Sanderson şi portoricanul Angel Perez, chemaţi la selecţionatele ţărilor lor.

În ceea ce priveşte prezenţa lui Cristudor la echipa naţională, aceasta s-a încheiat cu o calificare istorică a României la turneul final al Campionatului European din 2019, după o absenţă de 23 de ani! Naţionala masculină de volei şi-a asigurat calificarea după ce s-a impus, duminică, la Craiova, scor 3-1 (26-24, 25-22, 20-25, 25-21), în faţa echipei Finlandei, una mult mai bine cotată (locul 10 în topul european) faţă de cea tricoloră. Liviu Cristudor, care este totodată şi antrenor secund la Arcada, a jucat pe postul de libero, în trei din cele patru seturi ale partidei menţionate.

Prima etapă de campionat va avea loc pe 13 octombrie, când va veni la Galaţi nou-promovata CSM Câmpia Turzii. Arcada are acelaşi obiectiv ca în sezonul precedent, câştigarea campionatului, sperând ca de data aceasta să şi-l îndeplinească.

 
Citit 1067 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2018 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.