Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Perioada acumulărilor, cele fizice, se apropie de sfârşit şi în aria preocupărilor echipelor de volei revine cea a acumulărilor tehnice. Motiv pentru care sunt programate şi primele meciuri de verificare. Despre preocupările din această vară, dar şi despre cele ce urmează, am purtat un dialog cu antrenorul echipei masculine CSM Arcada, Nicuşor Harabagiu.

- Să vorbim puţin despre prima fază a pregătirilor din această vară.

- Primele antrenamente le-am avut la mijlocul lunii trecute, pe 15 august. Au fost şi unele probleme cu reunirea întregului lot, din cauza meciurilor din preliminariile europene şi mondiale. De la primele şedinţe de pregătire au lipsit croatul Raici şi Liviu Cristudor, ambii ajungând la lot în perioada cantonamentului de la Cheile Grădiştei. Venind vorba despre cantonament, acesta a fost unul extrem de util şi reuşit în acelaşi timp. Condiţiile de cazare, masă şi recuperare le-au asigurat pe deplin pe cele de pregătire. Băieţii prezenţi au răspuns bine, ne-am pregătit în condiţii normale, care cu siguranţă ne-au asigurat acumulările fizice de care vom beneficia în campionat.

- Antrenamentele au continuat cu şi mai multă intensitate acasă, iar acum vă pregătiţi pentru primele "amicale".

- Într-adevăr, începând de joi şi până sâmbătă (n.r - 20-22 septembrie), ne vom afla în Capitală, la "Cupa Steaua". Vor fi trei zile pline, cu trei meciuri solicitante, aşa cum, de altfel, vor fi şi cele oficiale din campionat şi din Cupă. În ultima perioadă, am efectuat câte două antrenamente pe zi, iar miercuri - unul, pentru că după-amiază am plecat spre Bucureşti.

- Ce se aşteaptă de la un astfel de turneu de pregătire?

- Bine spus turneu de pregătire, pentru că aşa este. Vom acorda întreaga atenţie acestor confruntări, vom cunoaşte mai bine potenţialul partenerelor noastre - Steaua, Dinamo şi SCM "U" Craiova, altfel spus vor fi zile deosebit de benefice. În cursul zilei de marţi, s-a alăturat lotului şi portoricanul Perez, prezent cu echipa ţării sale la turneul final al "Mondialelor", gazduit de Bulgaria şi Italia. El a jucat la Varna, însă echipa sa nu a reuşit să treacă de grupe, astfel că a putut veni la Galaţi. Pentru câteva zile, vom continua fără australianul Sanderson, a cărui echipă a trecut de grupe şi continuă în fazele superioare ale "Mondialului".

- Altfel spus, cum va arăta lotul echipei Arcada la "Cupa Steaua"?

- Avem un lot de 11 jucători, cu care vrem să facem o figură frumoasă în Capitală. Iată numele acestora: Raici, Bissete, Angulo, Cubrilo, Perez, Tiago, Terzici, Kullo, Cristudor (care este şi antrenor secund), Cuciureanu şi juniorul Lefterache. Nu va putea evolua "liberoul" Feher, căruia i-a recidivat o accidentare mai veche şi se află în recuperări. Consider că turneul este unul deosebit de important, care ne va ajuta să intrăm în atmosfera competiţiei, să devenim omogeni, ţinând cont că avem foarte multe noutăţi în lot. Până pe 13 octombrie, data startului în noul campionat, vor mai fi meciurile din "Cupa Arcada" (3-5 octombrie), unde, de asemenea, ne vom concentra foarte serios şi vom avea posibilitatea să facem corecţii în jocul nostru. Dacă va fi cazul!

- Mult succes, domnule Harabagiu în meciurile de pregătire, dar în special în cele oficiale, pentru îndeplinirea îndrăzneţului obiectiv stabilit de conducerea clubului - titlul de campioană!

Citit 819 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Septembrie 2018 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.