Arcada a câştigat turneul de la Bucureşti

Arcada a câştigat turneul de la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Victorii în toate jocurile de la "Cupa Steaua". Timp de trei zile s-au disputat meciurile unui prim turneu din campania de pregătire a următorului sezon. În organizarea CSA Steaua Bucureşti s-au întâlnit patru dintre echipele de top ale campionatului masculin Divizia A1: vicecampioana Arcada Galaţi, SCM "U" Craiova, Dinamo şi Steaua. Gălăţenii şi-au respectat statutul, dominând clar competiţia.

"A fost un turneu reuşit, toţi jucătorii s-au prezentat bine la aceste meciuri. Ne-am mişcat foarte bine, ne înţelegem în joc şi o să continuăm să lucrăm la omogenizare şi la aspectele tehnico-tactice care să ne ajute în partidele oficiale. Faptul că am câştigat toate întâlnirile ne conferă acel plus de încredere de care au nevoie jucătorii", a concluzionat antrenorul Nicuşor Harabagiu.

Arcada s-a impus cu 3-0 în primul meci, cu Dinamo, cu acelaşi scor a câştigat şi jocul cu Steaua, iar în ultima partidă a fost 3-2 cu echipa din Craiova. "A fost meciul în care am rulat întregul lot, atât noi, cât şi oltenii", a completat tehnicianul gălăţean.

Arcada a cucerit trofeul cu maximum de puncte, fiind urmată în ierarhia turneului de Craiova, Dinamo şi Steaua - toate cu câte o victorie.

Antrenorul gălăţean a folosit toţi jucătorii deplasaţi la acest turneu: Raici, Bissete, Cubrilo, Perez, Cuciureanu, Angulo, Cristudor, Gabitoni Wesz, Terzici, Kullo şi juniorul Lefterache.

Din lot mai fac parte Adrian Feher, aflat în perioada de recuperare după o accidentare mai veche, şi australianul Paul Sanderson, aflat la "Mondialele" din Italia.

Următorul turneu cu meciuri de pregătire va fi cel organizat de gălăţeni - "Cupa Arcada" (3-5 octombrie), la care au fost invitate echipele Dinamo Bucureşti, Volei Club LPS Piatra Neamţ şi CSM Bucureşti. Între timp, însă, CSM a aflat între timp că va juca în Cupa Balcanică şi nu va mai putea veni la Galaţi. Astfel, pentru cea de-a patra participantă se poartă tratative.

La fete, lot incomplet

Şi formaţia feminină CSU Belor Galaţi, nou-promovată în primul eşalon, se află în plină campanie a pregătirilor. În prima parte s-a pus accent pe acumulările fizice, pentru ca apoi să se treacă şi la lucrul cu mingea, pentru realizarea omogenităţii şi cristalizarea relaţiilor de joc. Din păcate, încă nu s-a reuşit întregirea lotului, pentru că două dintre jucătoarele care au semnat cu CSU Galaţi în această vară, Emilia Popjordanovska (Macedonia) şi Edina Selimovici (Bosnia Herţegovina) fiind şi acum în aşteptarea vizelor.

Pentru perioada următoare sunt planificate câteva jocuri de verificare.

Primul meci oficial va fi în 20 octombrie, la Penicilina Iaşi, în „Cupa României”, iar campionatul va începe o săptămână mai târziu, când CSU Galaţi va întâlni, în deplasare, vicecampioana Alba Blaj.

 
Citit 1004 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.