”Cupa Arcada”, turneu în trei. Primele jocuri în Galaţi pentru noua echipă de volei

”Cupa Arcada”, turneu în trei. Primele jocuri în Galaţi pentru noua echipă de volei
Noul lot de la Arcada a jucat primele meciuri la "Cupa Steaua"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru trei echipe din primul eșalon, "Cupa Arcada" este un foarte bun prilej de verificare a potențialului de joc. Tradiționala competiție organizată de clubul gălățean se va desfășura pe parcursul a trei zile, de astăzi până vineri. Protagoniste vor fi trei formații - Dinamo, VCM LPS Piatra Neamț și Arcada.

Inițial se pregătise un turneu cu patru participante, dar CSM București, care acceptase invitaţia, a declinat-o în ultimul moment, noua echipă a tehnicianului gălățean Marian Apostu urmând să joace în Cupa Balcanică.

Astfel, în cele trei zile, programul jocurilor se prezintă astfel: astăzi, Arcada - Dinamo (ora 17.00, Sala "Dunărea"), mâine - două meciuri: Piatra Neamț - Dinamo (ora 10.00) și Arcada - Piatra Neamț (ora 19.30). Tot joi, de la 19.00, va avea loc și prezentarea oficială a lotului pentru viitorul sezon, iar vineri este programat ultimul joc al evenimentului, Arcada - Dinamo (ora 11.00).

Pentru moment, stafful tehnic al echipei gălăţene anunță un lot de 11 jucători pentru această competiție: Terzici, Kullo, Perez, Cabrilo, Angulo, Bissete, Raici, Cuciureanu, Cristudor, Lefterache și australianul Sanderson, sosit recent de la "Mondialele" din Italia, unde echipa sa a ocupat locul 11.

Întrucât liberoul Feher - accidentat de mai multă vreme - este încă nerefăcut, iar brazilianul Gabitoni s-a accidentat în ultimul moment, este așteptat un nou jucător pe postul de libero, din Puerto Rico, care va intra în focul luptei chiar în acest turneu şi, în funcție de prestație, va fi legitimat sau nu.

Cele patru meciuri vor fi conduse de arbitri gălățeni: Lucian Năstase, Florin Dimache, George Grădinaru, George Ioneanu și Alin Lazăr.

Fetele, la primul amical

După o perioadă cu antrenamente intense, voleibalistele de la CSU Belor Galaţi au susţinut şi un prim meci de verificare. Parteneră le-a fost o echipă din eşalonul secund - CSM Focşani, iar meciul a avut loc la Sala "Dunărea". Cele două echipe au convenit să se joace şase seturi, toate fiind câştigate de echipa gălăţeană, nou-promovată în prima ligă. A fost un prim meci util pentru stafful tehnic, care a avut prilejul să verifice în condiţii de joc potenţialul echipei, cu o lună înainte de startul în noul campionat. La finele acestei săptămâni, cele două formaţii se vor întâlni din nou, de data aceasta în oraşul de pe Milcov. Antrenoarea Ileana Berdilă a folosit întregul lot de zece jucătoare, pe care le are la dispoziţie, fiind încă în aşteptarea celor două din Bosnia-Herţegovina, respectiv, Macedonia. Iată lotul: Ana Maria Berdilă, Adriana Dudnic, Ioana Ştefu, Violeta Stan, Corina Vasilie, Elizabeta Şuşlova, Aria Felicia Andrievskaia, Sydney Wilson Paige, Elitsa Barakova şi Beatrice Ramona Postea.

Citit 1510 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.