Un portar crescut la Marseille, aproape de Galaţi

Un portar crescut la Marseille, aproape de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bulgarul Stoian Kolev va fi suspendat până la vară, singura lui salvare fiind transferul în altă parte, în pauza de iarnă * Pentru a acoperi golul dintre buturi, conducerea clubului gălăţean l-a contactat pe ucraineanul de aproape 2 metri, Nepogodov, pe care l-a avut în probe în urmă cu trei luni *

„Să-mi cer scuze că i-am făcut mercenari?”

Despre Stoian Kolev, goalkeeperul care a sărit pârleazul şi n-a mai fost văzut nici de compatriotul său Jivko Jelev, se va vorbi doar la trecut în curtea Oţelului.

Nici dacă ar reveni subit, peste noapte, în vestiarul roş-alb-albaştrilor n-ar mai schimba situaţia, susţine directorul general al grupării gălăţene, Marius Stan, cel care a precizat, ieri, că bulgarii au cele mai mari salarii de la Oţelul.

„De aceea am şi avut cele mai mari pretenţii la ei, că sunt şi cel mai bine plătiţi. Agentul lor m-a somat că portarul Kolev nu va reveni dacă nu-mi voi cere scuze că i-am făcut mercenari”, a dezvăluit şeful „oţelarilor”, care nu are de gând să retracteze ceva.

„Când nu-ţi mai faci treaba, pentru că există unele probleme cu banii, înseamnă că eşti mercenar, iar acesta nu mi se pare un termen jignitor”, a adăugat Stan. 

Kolev, dat pe mâna comisiilor LPF

Oficialul dunărean a ţinut să anunţe că deja i-a pregătit o sancţiune dură purtătorului de mănuşi de la sud de Dunăre: „Am făcut memoriu la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal şi vom cere suspendarea lui până la terminarea contractului, adică până în vara anului următor.

Nu ştiu ce club s-ar mai arăta interesat de serviciile unui portar de aproape 35 de ani care n-a mai apărat opt luni de zile”. Şansa lui Kolev ar fi ca în iarnă să-şi găsească totuşi un club care să fie dispus să-l cumpere de la Galaţi.

„Da, dacă ar veni o ofertă pe adresa lui, i-am da drumul fără nicio reţinere. Am dat bani pe el atunci când l-am adus şi l-am plătit destul de bine pentru campionatul românesc”, a conchis Marius Stan.

Baotici şi lipsa de jocuri

Gaura dintre buturile Oţelului este mai mult decât evidentă după dezertarea lui Kolev. Bosniacul Zdenko Baotici a apărat doar în două meciuri din acest sezon, iar lipsa jocurilor contează enorm pentru un portar.

La thrillerul cu FC Timişoara (n.r. – scor 3-3), Baotici a greşit la cel puţin un gol şi a fost mai mereu nesigur în intervenţii. „Mizez în continuare pe Zdenko, are calităţi, însă trebuie să mai aducem un portar”, a admis Stan, el deja sunându-l pe ucraineanul Dmytro Nepogodov (21 de ani, 1.95 metri, 88 kg) care a fost în probe la Oţelul acum trei luni de zile.

Colosul ucrainean, la Metalurg Doneţk

Uriaşul din spaţiul ex-sovietic i-a convins atunci pe capii „oţelari” de valoarea sa, dar afacerea a picat din cauza banilor. „Atunci el ne cerea un salariu care părea mare, de vreme ce era al doilea sau chiar al treilea portar din lot.

Acum, după plecarea lui Kolev, situaţia e schimbată”, a precizat oficialul dunărean. Nepogodov a fost crescut la juniorii lui Olympique Marseille şi recent a semnat un precontract cu Metalurg Doneţk.

„Am vorbit cu impresarul lui, i-am explicat situaţia şi sperăm să poată rupe acest precontract, pentru că şi acolo este rezervă. Nepogodov este un portar valoros, ar fi foarte bine dacă l-am transfera”, a punctat Marius Stan.

Explicaţie foto: Dmytro Nepogodov ar putea fi noul număr unu al Oţelului

Citit 1339 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.