Splendidă victorie în Capitală

Splendidă victorie în Capitală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătorii echipei Arcada Galaţi au parafat cu victorie al doilea meci în deplasare din acest start de sezon. Sâmbătă, elevii antrenorului Nicușor Harabagiu (ajutat de jucătorul Liviu Cristudor) s-au deplasat la Steaua, una dintre echipele de top ale primului eșalon. Întâlnirea, echilibrată la început, s-a încheiat cu un frumos succes gălățean. O victorie, cu 3-1, care dă și mai multă încredere noii echipe a CSM Arcada.

O caracterizare a meciului a fost făcută de managerul echipei, Mirel Zaharescu. "Începutul de joc i-a aparținut echipei gazdă, care a profitat de numeroasele servicii greșite ale băieţilor noştri. Pe parcurs, jocul a intrat în limitele normalului, nu au mai fost forțate serviciile, jucătorii și-au arătat valoarea și scorul a curs în favoarea noastră. Următoarele etape vor conduce la rodarea și omogenitatea dorită, iar rezultatele vor fi pe măsură".

Primul act a fost cel mai echilibrat, bucureștenii având multă vreme avantaj pe tabela de scor: 14-6, 16-9, 20-15; gălățenii au revenit până la 23-24, dar au pierdut. În seturile următoare, totul a arătat mult mai bine, Arcada sprintând spre o victorie mult așteptată. Scorul final a fost 3-1 pentru Arcada, pe seturi: 23-25, 25-19, 25-18 și 25-13.

Stafful tehnic și-a permis și introducerea în joc a juniorului Lefterache, care a evoluat în nota colegilor.

A arbitrat cuplul: Teodor Pop (Cluj) - Paul Szabo (Oradea).

"Sextetul" CSM Arcada a arătat astfel: Bissette, Raici, Sanderson, Cubrilo, Perez, Terzici - Cabrera (libero). Au mai jucat: Kullo, Carasco și Lefterache.

În runda viitoare, CSM Arcada va avea liber, întrucât adversara sa - Tricolorul Ploiești (campioana en-titre) - s-a retras din competiție.

Gest incalificabil în "Cupa României"

Echipa de volei feminin CSU Belor s-a calificat în turul al doilea al "Cupei României", prin neprezentarea adversarului, Penicilina Iași.

Vineri seară, la ora meciului, numeroșii spectatori aflați în tribunele Sălii Sporturilor "Dunărea" au avut parte de o mare și neplăcută surpriză - echipa ieșeană nu s-a prezentat! O surpriză și mai mare a constituit-o modul cum a procedat delegația ieșeană. Cu o seară înaintea partidei, aceasta a juns la Galați, unde a înnoptat, apoi dimineață, după micul dejun, au fost comandate pachete cu hrană rece, după care au plecat spre casă! Un gest nemaiîntâlnit, incalificabil pentru o echipă prezentă într-o competiție națională, la fel de importantă ca și campionatul. Regulamentul FR Volei stipulează că o astfel de neprezentare conduce automat la EXCLUDERE!

Oficialii prezenți la sală - arbitrii Octavian Diaconiță (Piatra Neamț) și bucureșteanul Florin Vasile Bosi, plus observatorul federal Marian Păușescu - au consemnat în foaia de joc NEPREZENTAREA și calificarea echipei gălățene în etapa a doua a Cupei.

În continuare, gălățencele au jucat un meci în familie, după ce la început a avut loc prezentarea oficială a jucătoarelor.

Citit 1389 ori Ultima modificare Duminică, 21 Octombrie 2018 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.