Badminton. Sportivii noștri, clasări onorabile

Badminton. Sportivii noștri, clasări onorabile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În organizarea Federației Române de Badminton, în colaborare cu cluburile gălățene CS Universitatea și Siderurgistul, la Galați au avut loc întrecerile finale ale Campionatului Național la Under 23 (tineret) și Under 11. La Sala ”Siderurgistul” și-au etalat măiestria sportivă peste 80 de concurenți reprezentând 22 de cluburi și asociații sportive.

 Sportivii gălățeni au fost reprezentați cu succes (ținând cont și de diferența de vârstă a unora dintre ei), de CS Universitatea - la Under 23 (antrenor Dorel Badiu) și de Clubul Siderurgistul - la Under 11 (antrenori Iulian Călin și Adrian Panfil). Iată-i pe cei care au reprezentat cu cinste sportul gălățean, la Under 23. Cea mai bună clasare - Cosmin Panfil și Radu Rusu, locul al doilea la dublu și Cosmin Hîncu - locul al treilea la simplu. Au fost și șase clasări pe locul al cincilea, după cum urmează: simplu feminin - Ariana Alexa; simplu masculin - Cosmin Panfil, dublu masculin, Dragoș Gherasim și Florin Gâscă, ca și Tudor Mircică/Ștefan Constandache; dublu feminin, Ariana Alexa/Anamaria Șerban (București) și dublu mixt, Radu Rusu/Ariana Alexa.  

Au ținut aproape, chiar pe podium, următorii sportivi de la Siderurgistul (Under 11). Aceștia au ocupat două poziții a doua, prin Irina Gherasim la simplu și Irina, împreună cu Mădălina Panaite, la dublu feminin, iar pe locul al treilea Amalia Pintilie/Teodora Grădinaru - dublu feminin, ca și dublul băieților Matei Slavu/Gabriel Andronache.

După o foarte scurtă pauză, vor intra în arenă seniorii, care vor concura în finalele pe echipe a Campionatului Național. Competiția va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, la Bacău. La întreceri vor fi prezenți și șase sportivi de la CS Universitatea, însoțiți de antrenorul Dorel Badiu.

O scurtă discuție cu antrenorul Badiu, cel care și-a dedicat întreaga activitate sportivă badmintonului gălățean, a dus la concluzia că acest an a fost unul bun pentru pentru cluburile de specialitate. ”În acest an am dobândit numeroase succese care ne fac cinste. Până la finele sezonului mai avem încă două participări, la Bacău și Timișoara, unde vrem să ținem cât mai sus stindardul performanței”, a spus Badiu.

Citit 916 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2018 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.