CSM Arcada, victorie mare la... Baia Mare
Foto: Sonia Baciu

CSM Arcada, victorie mare la... Baia Mare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Meciul din etapa a IV-a a primului eşalon de volei masculin a adus Galaţiului o victorie deosebit de preţioasă. Ştiinţa Explorări Baia Mare este o echipă greu de bătut pe teren propriu, aşa că succesul gălăţenilor de la CSM Arcada este cu atât mai mult de remarcat.

Debutul partidei, însă, a fost total nefavorabil. „Noi am început mai greu, am comis multe greşeli, de care au profitat maramureşenii. La 0-2 am efectuat câteva schimbări în formula de start, care s-au dovedit binevenite. În continuare am stăpânit jocul şi...tabela de scor”, ne-a spus antrenorul Nicuşor Harabagiu. Într-adevăr, gălăţenii au avut o revenire spectaculoasă, finalmente cucerind două puncte care, la un moment dat, erau foarte îndepărtate. Primele seturi au fost pierdute la 20 şi 23, dar a venit acea revenire pe toate planurile, trei seturi câştigate, şi încă la scoruri severe: la 19, 18 şi 8.

„Finalul meciului ne-a arătat că mai avem de învăţat. În zilele următoare ne vom concentra la pregătiri, pentru că ne aşteaptă meciuri şi mai dificile: cu Craiova sâmbătă (ora 20,00), acasă, şi apoi în deplasare, la Zalău. Avem nevoie de puncte şi vom face totul pentru a le obţine”, a mai completat tehnicianul gălăţean. Arbitrii au fost din Ardeal: Andrei Savu (Cluj) – Lucian Husa (Oradea).

Iată şi „sextetul”: Perez, Kullo, Bojici, Sanderson, Cuciureanu, Bissete-Cabrera (libero). Au mai jucat, şi au făcut-o foarte bine, Miloş Terzici, Raici şi Carasco.

CSU Belor, ceva mai bine

Echipa feminină a CSU Belor a primit vizita unei formaţii de top – CSM Târgovişte. Din start se ştia că noua echipă a Galaţiului are o misiune foarte grea. Aflate la început de drum, cu şapte noutăţi în lot, „studentele” au demarat anevoios, permiţând grupării dâmboviţene să se impună lejer. Actul doi al meciului a avut aceeaşi fizionomie, gazdele câştigând patru puncte în plus faţă de primul set. Mai animat şi dătător de speranţe a fost ultimul, în care fetele noastre s-au aflat permanent în avantaj: 4-2, 8-4, 10-8, 13-11, 15-16, 19-18 şi 22-19, scor la care chiar am crezut în reuşită. Din păcate, oaspetele au egalat la 22, au câştigat setul şi meciul cu 3-0 (25-15, 25-19, 25-23). Privită din acest unghi, evoluţia a avut un uşor plus faţă de meciul din debut, chiar dacă scorul a fost nefavorabil, şi tot la 0.

La solicitarea noastră, antrenoarea Ileana Berdilă ne-a declarat: „Suntem o echipă în formare şi va trebui să facem eforturi pentru alcătuirea unui grup competitiv. De altfel acesta este şi obiectivul nostru, şi să sperăm că ne vom apropia acest ţel. În etapa a III-a nu vom juca – Penicilina Iaşi fiind exclusă din Campionat – iar perioada de până la meciul cu Ştiinţa Bacău, de acasă, de peste zece zile, va fi benefică pentru eliminarea lacunelor din jocul nostru şi să arătăm din ce în ce mai bine”. Meciul a fost arbitrat de un cuplu bucureştean: Cristian Cristea/Georgiana Iatan. CSU Belor a jucat în formula: Edina Selimovici, Anamaria Berdilă, Aria Felicia Andrievskaia (Corina Vasilie), Ramona Postea, Adriana Dudnic (Elitsa Barakova), Sydney Wilson Paige – Emilija Popjardanovska (libero).

Citit 1268 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2018 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.