Valeriu Calancea – bronz la Mondialele de haltere!

Valeriu Calancea – bronz la Mondialele de haltere!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sportivul român Valeriu Calancea a câştigat, ieri, medalia de bronz la stilul aruncat, categoria 94 de kilograme, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere din Coreea de Sud.

Calancea a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului după ce a ridicat 211 kilograme, el ratând ultima încercare la 218 kilograme.

Românul a fost devansat de Vladimir Sedov (Kazahstan) - cu 217 kilograme, şi Kim Seong Jong (Coreea de Sud) - cu 218 kilograme.

La stilul „smuls” al aceleiaşi categorii, Calancea a ratat toate cele trei încercări şi a terminat pe locul 25, aceeaşi poziţie ocupând-o şi în clasamentul general. La „smuls” aurul a fost câştigat de Vladimir Sedov (Kazahstan), el reuşind să se impună şi în clasamentul general.

Calancea a adus, astfel, a doua medalie a României la CM din Coreea de Sud, după ce Ninel Niculescu a cucerit argintul la stilul smuls, categoria 69 de kilograme. De altfel, delegaţia tricoloră la turneul final a fost formată doar din cei doi sportivi.

În clasamentul pe medalii România ocupă locul 9, în timp ce pe prima poziţie se află China - cu 33 de medalii (18 aur, 8 argint şi 7 bronz).

Citit 1203 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.