Campionatul Național de juniori A și B. SC Oțelul este liderul turului

Campionatul Național de juniori A și B. SC Oțelul este liderul turului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

S-au încheiat meciurile primei părţi a Campionatului Naţional al juniorilor A şi B. Actuala competiţie s-a desfăşurat în două faze - una preliminară, cu serii de şase echipe, şi o a doua - regulară, cu serii de câte zece echipe.

În rândurile de faţă ne ocupăm de cea de-a doua fază, în care Galaţiul este prezent cu şase echipe, câte trei la juniori mici şi tot atâtea la juniori mari. Recent s-au disputat partidele ultimei etape a turului (în total nouă meciuri), la finele căreia în fruntea clasamentului Seriei a II-a (în total sunt zece serii, a câte zece echipe) se află formaţia "oţelarilor".

Echipa gălăţeană SC Oţelul, pregătită de fostul "oţelar" Sorin Haraga, a evoluat cu următorul lot de jucători: Viorică, Radu - Cucu, Cireş, Bordianu A., Moglan, Scarlat, Dima, Nemţanu, Palade, Partenie, Bucevschi, Bandac, Rusu, Boală, Stan şi Alecu.

Cu acest lot, Oţelul a dominat clar seria, în care a pierdut un singur joc (un meci cu cântec, pierdut fără joc, din motive organizatorice). Din nouă meciuri, a câştigat opt, care i-au adus 24 de puncte şi un golaveraj excelent, 37-9. Golaverajul foarte bun este rezultatul unor victorii la scoruri clare, precum 6-0 cu CSM Focşani, 5-2 cu ACSM Dunărea Galaţi, 4-1 cu LPS Buzău, pe teren propriu, şi alte două în deplasare, 6-1 la Dacia Unirea Brăila şi 4-1 la CSM Bacău. Celelalte patru echipe din serie sunt: Aerostar şi LPS Bacău, LPS şi Gloria Buzău. Doi jucători din întregul lot au fost integraliştii turului - Florin Cucu şi Denis Cireş.

Realizatorii celor 37 de goluri sunt: Alexandru Stan - 12 reușite, Dima 5, Cireş 4, Moglan 3, Scarlat, Bordieanu, Bandac, Palade - câte 2, Nemţanu şi Partenie - câte unul. Cele trei goluri lipsă până la 37 provin din meciul de la Aerostar, câştigat la "masa verde", băcăuanii nereuşind să asigure asistenţa medicală la stadion.

De remarcat că jucătorii Oţelului, în majoritate, sunt cu un an mai mici, aceştia putând evolua şi în sezonul viitor.

Echipele clasate pe primul loc se califică pentru faza zonală, iar câştigătoarele vor merge în semifinale. Până atunci mai este destul timp, returul se va relua în luna martie, iar pregătirile anunţate de Sorin Haraga vor începe pe 21 ianuarie.

Dunărea şi LPS, clasări slabe

În serie cu Oţelul se mai află o echipă gălățeană de juniori mari - cea a ACS Dunărea, care a acumulat numai 9 puncte, bilanț care o plasează pe locul 8.

În ceea ce îi priveşte pe juniorii A ai Liceului cu Program Sportiv, aceştia au jucat în faza a doua a Ligii de Elită. Din păcate, evoluţia lor a fost departe de cerinţele competiţiei. Au câştigat un singur punct: 2-2 cu CSA Steaua şi le-au pierdut pe toate celelalte, clasându-se pe ultimul loc în Seria Est. Golaverajul este extrem de urât: 6 goluri marcate şi 60 primite. Ca să se ajungă la acest scor, echipa a pierdut multe meciuri la scoruri categorice: 1-12 la FCSB, 0-10 la Viitorul, 0-7 cu Vasluiul (acasă) şi, tot acasă, 0-11 cu Dinamo, în ultima etapă. Pentru retur va trebui întreprins ceva, altfel…

Citit 2603 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2018 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.