Marius Stan: „La Vaslui ne fluieră Porumboiu!”

Marius Stan: „La Vaslui ne fluieră Porumboiu!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marius Stan, fost colaborator al patronului vasluian, a aflat că partida de duminică, programată în etapa a XVI-a a Ligii I, ar putea fi arbitrată de un apropiat al clubului din judeţul vecin *

* „Dacă se doreşte să nu ne mai prezentăm la meci, să ni se spună, ca să nu mai cheltuim banii puţini pe care-i avem”, ameninţă directorul general al Oţelului *

Vasluiul, invincibil cu Drăgănescu

Statistica spune că echipa FC Vaslui a pierdut o singură dată când a fost arbitrată de prahoveanul Mugurel Drăgănescu. Se întâmpla pe 5 august 2006, în propriul fief: 2-5 cu UTA.

De atunci însă au urmat şapte partide, în care clubul lui Adrian Porumboiu n-a mai pierdut nici măcar o dată: 1-0 cu FC Argeş, 0-0 la Dinamo şi 2-2 la FC Timişoara, 2-0 cu Gloria Bistriţa şi 3-0 cu FC Timişoara, 0-0 pe terenul lui FC Argeş şi 3-1 cu Astra Ploieşti.

Nici cu Astra n-a fost uşor…

Conducerea Oţelului a vorbit puţin spre deloc despre arbitri în acest campionat. A avut, însă, câteva probleme evidente cu oamenii „în negru”, chiar şi meciul precedent, cel cu Astra Ploieşti, fiind tratat cu mari dezechilibre de către vâlceanul Augustus Constantin.

Nicio remarcă, zero acuze din partea roş-alb-albaştrilor, însă microbiştii prezenţi pe stadion ştiu că l-au suduit până la saţietate pe fiul fostului şef al Comisiei Centrale de Arbitri, care stă de aproape opt luni de zile, în arest.

A fost genul de prestaţie „preventivă”, fără decizii majore strâmbe, dar cu o direcţie clară. „Ne-a dat unele cartonaşe galbene total aiurea, dar nu vreau să mai fac iureş după meci, cum se practică”, ţine să spună Marius Stan, directorul general al clubului gălăţean.

„Nu ne luaţi de fraieri!”

Despre partida de duminică, de la Vaslui, Stan susţine, însă, că are informaţii conform cărora la centru va fi un om de casă al lui Adrian Porumboiu, patronul grupării din judeţul vecin: Mugurel Drăgănescu din Breaza!

„Să nu se înţeleagă că pun la îndoială moralitatea acestui arbitru, dar nu este normal ca el să fie sunat de patronul Vasluiului pentru a-l întreba dacă vrea să fluiere la acest joc. Este ca şi cum ne-ar arbitra însuşi vasluianul-şef.

Noi, ceilalţi, aflăm brigada abia cu două zile înainte de meci, în timp ce alţii îşi permit să-şi programeze arbitrii. Este inadmisibil, nu vrem să fim luaţi de fraieri!”, acuză Stan, care ar fi aflat toate aceste detalii de la o persoană din anturajul fostului ecuson FIFA.

„Vrem să fim respectaţi”

„Drăgănescu a fost martorul-cheie al Vasluiului la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv în litigiul cu Dinamo, celebrul caz Julio Cesar. Oare este întâmplător? N-am cerut niciodată niciun arbitru, iar Comisia Centrală de Arbitri trebuie să dea explicaţii publice pentru asta.

Vrem să fim respectaţi. Vasluiul ne poate învinge şi fără sprijinul arbitrilor, dar nu putem închide ochii la asemenea fapte incalificabile”, adaugă şeful „oţelarilor”, care ia în calcul boicotarea partidei de duminică.

„Dacă este cazul să nu ne mai deplasăm, să ni se spună ca să nu mai cheltuim banii puţini pe care îi avem. Nu e normal ca acasă să fim fluieraţi numai de arbitri FIFA, iar în deplasare de cvasi-debutanţi sau de martori-cheie”, conchide Marius Stan, fost colaborator al lui Porumboiu.

Explicaţie foto: Conducătorul clubului gălăţean de Liga I se va reîntâlni cu Adrian Porumboiu pe tărâmul acestuia

Citit 1279 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.