Oţelul, ca la Podul Înalt

Oţelul, ca la Podul Înalt
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii lui Dorinel Munteanu au scos un rezultat de egalitate pe terenul unei echipe înscrise în lupta pentru titlu * La Vaslui, „oţelarii” au ridicat munca la rang de luptă şi văd cu alţi ochi finalul de an 2009 *

FC VASLUI – OŢELUL GALAŢI 1-1 (1-1)

Meci de fotbal disputat duminică în etapa a 16-a a Ligii I;

Stadionul „Municipal” din Vaslui – 7.000 spectatori;

Au marcat: Burdujan 38’ / Sârghi 4’;

Cartonaşe galbene: Gencev 33’, Akakpo 80’, Luz 85’ / Pena 32’, Paraschiv 42’, Sârghi 55’, Baotici 94’;

Echipele utilizate:

VASLUI: Kuciak – Buhuş (54’ Akakpo), Zubar, Farkas, Luz – Genchev (80’ Jovanovici), R. Costin – Burdujan (86’ Delgado), Wesley, Gerlem – Temwanjera. Antrenor: Marius Lăcătuş.

OŢELUL: Baotici – Cârjă, Sârghi, S. Costin, Sălăgeanu – Neagu, Paraschiv – Iorga (67’ Antal), Ibeh, Ilie (91’ Perendija) – Pena (76’ Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Au arbitrat: Mugurel Drăgănescu (Breaza) – Micloş Nagy (Cluj Napoca), Nicolae Megheşan (Tg. Mureş); rezervă – Cristian Sava (Bacău).

„Remiză” într-un loc istoric

Pentru cei care au deschis cartea de istorie direct la perioada de tranziţie de după ’89, Podul Înalt este un punct de referinţă al bătăliilor cu turcii.

Pe 10 ianuarie 1475, moldovenii lui Ştefan cel Mare le dădeau aici, lângă Vaslui, întâlnire otomanilor şi obţineau o victorie de răsunet în faţa Marii Porţi de la Stambul.

Fără să aibă vreo legătură cu acele evenimente eroice de acum 500 de ani şi ceva, echipa de fotbal a lui Dorinel Munteanu a poposit în zona rămasă în istorie şi a făcut o treabă remarcabilă.

A strâns din dinţi, a suferit mult în faţa unuia dintre cei mai tari adversari din Liga I şi este gata să-şi schimbe imaginea pe final de an 2009. Oţelul, după 1-1 la Vaslui, chiar arată altfel! 

Sârghi, ca la fotbal-tenis

După punctele luate în prelungirile meciului cu Astra Ploieşti, „oţelarii” păreau vulnerabili rău de tot pe tărâmul vasluienilor. Erau de aşteptat ocazii câtă frunză, câtă iarbă, la buturile lui Baotici, bosniacul slăbit mental după prestaţiile modeste din ultimele jocuri.

Pe fundalul acestui tablou, care părea gata înrămat, stoperul Sârghi a venit la 7 metri şi a trimis, ca la tenis, cu piciorul, în poartă, o minge centrată perfect de Ilie din corner (4’)!

Gazdele, buimăcite, au început să arunce cu ce le venea la îndemână: Gencev la o palmă de ţintă (17’), Burdujan în plasa laterală (21’) şi acelaşi Genchev de la mare distanţă, fără să-l deranjeze pe Baotici (36’).

Şi Oţelul a scos baioneta de câteva ori, însă Ibeh (20’) şi Iorga (34’) n-au avut destul sânge rece la finalizare.

Gerlem, super-fază

Cea mai bună acţiune a vasluienilor s-a soldat şi cu gol. Gerlem a demonstrat că nu degeaba costă cât poate patru-cinci roş-alb-albaştri la un loc.

I-a driblat de pe stânga, până în careul mic, pe Cârjă, Iorga, Neagu şi Sârghi şi a centrat pentru latul lui Burdujan, aflat la doar câţiva paşi de plasa gălăţenilor (38’).

Temwanjera, cap din 10 metri peste „transversală” (44’), şi Raul Costin, şut-bombă în bara de sus (62’), au încercat în zadar să schimbe soarta meciului, iar un contraatac dunărean, cu Antal port-drapel, nu s-a încheiat în piciorul lui Axente, aflat la un pas de gol, ci în jambiera unui adversar (79’). Nici 2-1, nici 1-2, ci un 1-1 cu multă luptă…

Explicaţie foto: Băieţii lui Dorinel au scos la Vaslui un punct mare după prestaţiile nereuşite din ultimele etape

Foto: Prosport

Citit 1143 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.