Cristian Sârguinţă!

Cristian Sârguinţă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel care a lăsat podiumurile de prezentare a modei pentru fotbal este acum premiat: este om de bază în formula de start a Oţelului şi a marcat primul său gol în campionatul intern * Acum un an şi jumătate era chinuit de accidentări, dar s-a încăpăţânat să nu renunţe *

„Haide, top-modelule!”

Scriam despre el acum doi ani şi ceva şi-i prezentam atunci aptitudinile de manechin şi cum a cotit-o în ultima clipă de pe podiumurile de prezentare spre sportul de domni practicat de golani, aşa cum era prezentat fotbalul de către Pierre de Coubertin.

Nu i-a fost uşor să apară în presă cu fotografii de top-model, iar apoi să stea cu „toporul” la picioarele adversarilor pentru a-şi apăra careul. A avut parte de foarte multe ironii din tribună:

„Haide, băi, manechinule!”, „Top-modelule, vezi să nu-ţi intre freza în ochi!” sau „Aici eşti la fotbal, nu pe podiumul de prezentare!”. Ajunsese să regrete că-şi dezvăluise această latură în mass-media…

Doamne, câte rupturi!

În vara lui 2008 am contabilizat câteva cumpene reale în cariera fotbalistului Cristian Sârghi de la Oţelul. Părea să renunţe, era terminat din punct de vedere psihic, deoarece nici bine nu apuca să joace că din nou ajungea în infirmerie.

Patru rupturi musculare a suferit fundaşul de 23 de ani în decurs de numai câteva luni – a fost perioada în care gălăţeanul a pierdut legătura cu lotul naţional de tineret, acolo unde apucase chiar să marcheze un gol.

„Voi trage tare, vreau să joc fotbal şi până la urmă voi demonstra că nu sunt terminat”, îşi tot repeta sportivul, iar încăpăţânarea l-a premiat. Uşor, Cristian şi-a câştigat locul de titular în echipa Oţelului, luându-i faţa chiar mult mai experimentatului Sergiu Costin. 

Maşinărie de respins mingi

Duminică seară, la Vaslui, fotbalistul manechin a dovedit că râvna sa poate fi model pentru orice jucător tânăr din vestiarul roş-alb-albaştrilor. Sigur pe el, ca o maşinărie de respins mingi din faţa propriului portar, Sârghi şi-a depăşit condiţia.

În plus, s-a plasat şmechereşte la prima lovitură de colţ bătută de colegii săi, a profitat de breşa din defensiva adversă şi a trimis mingea, cu piciorul, sub bara transversală. A făcut 0-1 pe tabela de marcaj, înscriind primul său gol în Liga I.

Oţelul a scos, astfel, un punct foarte important într-o deplasare din care, de obicei, se pleacă cu capul în pământ. Sârghi a dovedit alaltăieri că nu i se mai potrivesc glumele nesărate din tribună şi că noul său nume este Cristian Sârguinţă!

Explicaţie foto: Cristian Sârghi, fundaşul de 23 de ani al Oţelului, a marcat duminică seară primul său gol în Liga I

Citit 1094 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.