Volei. Arcada, victorie de trei punctele
Foto: Sonia Baciu

Volei. Arcada, victorie de trei punctele
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: CSM Arcada a câștigat, scor 3-0, disputa cu formația Știința Explorări Baia Mare în etapa a patra din returul Diviziei A1, disputat sâmbătă seară la Galați. Cu acest rezultat, coroborat cu înfrângerea surprinzătoare a celor de la SCM U Craiova (0-3, cu Unirea Dej), gălățenii antrenați de Sergiu Stanciu s-au apropiat la doar o victorie de locul secund ocupat de craioveni. Liderul clasamentului este în continuare VM Zalău, cu 37 de puncte, dar care a avut etapă liberă din cauza retragerii echipei din Piatra Neamț. 

Pentru CSM Arcada urmează două meciuri de foc, cu ocupantele primelor două locuri, cu Craiova, în deplasare (16 februarie), respectiv cu Zalău, pe teren propriu (20 februarie).

Altfel, la fete, CSU Belor continuă seria înfrângerilor, după ce a pierdut (0-3), sâmbătă, în deplasare, în fața echipei CSM Bacău. (S.B)

 

Este deja un lucru declarat, echipa gălățeană CSM Arcada va juca toate meciurile la victorie! Evident, o astfel de atitudine va fi și în această seară, la Sala ”Dunărea”, când elevii lui Sergiu Stancu vor primi vizita băimărenilor de la Știința Explorări. Un motiv în plus îl constituie și faptul că în tur a fost 3-2 pentru gălățeni, deci un punct a rămas în Maramureș.

Jucătorii gălățeni au avut o săptămână plină de pregătiri, pentru că a fost etapă intermediară (Arcada trebuia să joace cu Tricolorul Ploiești - campioana en-titre, echipă retrasă din Divizia A1). La pregătiri au participat toți jucătorii, care sunt apți pentru examenul din această seară, de la ora 18,00. ”Avem un lot compact, capabil de joc. Este posibil ca Bissete, care a avut o ușoară accidentare, să fie menajat ,în vederea partidei din etapa a cincea a returului, care va avea loc peste o săptămână. Un meci extrem de important, în care adversară va fi echipa din Craiova, care în tur a câștigat, la Galați, cu scorul de 3-2. Pe buzele tuturor se poate citi revanșă, mai ales în actualul context, când punctele au căpătat o și mai mare valoare”, ne-a mărturisit managerul clubului, Mirel Zaharescu.

După meciul cu Craiova, în etapa următoare, gălățenii vor juca, pe teren propriu, cu liderul clasamentului - VM Zalău. Venind vorba de puncte, înaintea etapei din acest weekend, situația din prima parte a clasamentului se prezintă astfel: 1. VM Zalău 37 p (13 jocuri), 2. Craiova 31 p (12 j), 3. Arcada 25 p (12 j), 4.-5. CSM București și Dinamo - cu câte 25 p (13 j), 6. Unirea Dej - 19 p, 6. Steaua - 18 puncte.

Partida de astăzi va fi găzduită de Sala ”Dunărea” și va începe la ora 18,00. Arbitrează Cosmin Tudorache (București) și Tudorel Arbunea (Brăila).

Fetele merg la Bacău  

CSU Belor dispută meciul de astăzi, din etapa a cincea a returului, în fieful Științei Bacău. Despre dificultatea meciului nu mai avem ce spune. Să amintim doar că, acum câteva zile, fetele lui Grapă au obținut o nouă victorie internațională: 3-2 cu VK UP Olomouc (Cehia), în ”Cupa Confederației Europene de Volei” (CEV). Antrenoarea Ileana Berdilă a reafirmat ”mergem la Bacăuu să încercăm să jucăm cât putem de bine. Șansa noastră va fi una minoră, dar vom lupta pentru ea”. În clasament, CSU Belor se află pe ultimul loc, cu un singur set câștigat, în fața formației Dinamo.

Citit 1754 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Februarie 2019 22:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.