S-a reluat lupta pentru șefie
Foto: Sorin Pană (Sportul ilustrat)

S-a reluat lupta pentru șefie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Disputa din fruntea clasamentului în sezonul trecut, dar și în turul actualului campionat va continua cu aceeași înverșunare și în returul Ligii a IV-a. Lupta deschisă s-a reluat în weekend, când ambele echipe din fruntea clasamentului - Universitatea și Zimbrul - au încheiat victorioase. Și încă la scoruri categorice.

ACS Universitatea "Dunărea de Jos" a susținut un derbi local cu formația Quantum Club, în fața căreia s-a impus cu scorul de 6-0 (la juniori, 3-3). Au marcat Gheorghiță Țuiu 4, Chiciuc și Perju. Diferența de scor se datorează valorii superioare, de ansamblu, a liderului, dar și faptului ca adversarii "au avut serioase probleme de lot, pe foaie având doar 13 jucători, în urma unor suspendări și accidentări", după cum ne-a spus antrenorul Iulian Oprea. Meciul a fost condus de arbitrul din lotul național Adrian Viorel Cojocaru, căruia i s-au aliniat formațiilele.

Universitatea: Olaru - Stancu, Morogan, Lovin - Blănaru, Hilohi, Ignat, Chiciuc, Izvoranu - Pavel, Țuiu. Au mai jucat: Mohorâță, Ciurea, Perju și Iancu (antrenor Cătălin Savu).

Quantum Club: Pădurariu - Stegaru, Ov. Lupu, Pamfile, Damian - Verner, Munteanu, Cărare, Buliga, Toniță - Dodan. Au mai intrat: Oprea și Ioniță (antrenor Iulian Oprea).

Și mai categorică a fost victoria celor de la Zimbrul Slobozia Conachi: 13-1 cu Avântul Drăgănești. Constantin Spânache a fost din nou golgheterul echipei, cu 8 reușite, completat de Moise 3, Cr. Frunză și Moroșan. La juniori, Avântul s-a impus cu scorul de 4-2.

La ora actuală, Universitatea a acumulat 40 de puncte (golaveraj 63-3), în timp ce "zimbrii" au 38 de puncte (82-21). Este lesne de înțeles că cele două grupări au nevoie și de un golaveraj deosebit, pentru că, altfel, disputa la puncte este cât se poate de strânsă. Universitatea are deja un examen dificil în runda viitoare, duminică, cu Gloria Ivești, acolo unde și Zimbrul a pășit greșit, în meciul din tur fiind remiză, 3-3. În etapa a II-a a returului, "zimbrii" joacă la Tulucești.

În celelalte partide s-au înregistrat rezultatele: Avântul Vânători - Gloria Ivești 1-4 (la juniori 9-0), Muncitorul Ghidigeni - Unirea Braniștea 2-6 (0-2), Juventus Toflea - Voința Cudalbi 1-3 (3-0), Victoria Independența - Viitorul Costache Negri 3-0 (1-2) și Agrostar Tulucești - Victoria Tecuci 3-1 (0-3).

După Universitatea 40 p și Zimbrul 38 p, pe locurile 3-5 se află Gloria Ivești 33 p, Unirea Braniștea 26 p și Muncitorul Ghidigeni 23 puncte.

La juniori, podiumul arată astfel: Avântul Vânători 42 p, Victoria Tecuci 39 p și Juventus Toflea 34 puncte.

Iată și rezultatele din Liga a V-a (etapa I din retur): ACS Lascăr Schela - Prutul Vlădești 1-2, Siretul Piscu - Unirea Hanu Conachi 3-2, Voința Cișmele - Zorile Grivița 2-2, Foresta Șendreni - Inter Tudor Vladimirescu 3-0, Avântul Matca - Avântul Valea Mărului 1-6 (vălmărenii au punctat prin Buteseacă 3, Gârleanu, Dajboc și Bălan), Viitorul Umbrărești - Mălina Smârdan 5-1, dar Mălina a depus contestație pentru substituire de jucători. Flacăra Pechea a avut etapă liberă.

Clasamentul este dominat de echipa din Valea Mărului, cu maximum de puncte - 39, secondată de Pechea - 25 p și Mălina - 22 puncte.

Citit 1383 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.