Voleibaliştii, derbi în lupta pentru titlu

Voleibaliştii, derbi în lupta pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: CSM Arcada s-a impus cu 3-1, după un meci foarte echilibrat şi spectaculos. Echipa gălăţeană se află pe locul doi, cu două puncte mai puţin faţă de SCMU Craiova şi cu un avans de trei pucnte faţă de de VM Zalău. Fetele de la CSU Belor au pierdut, scor 2-3, iar baschetbaliştii de la CSM Phoenix CSU s-au impus cu 81-74


Capul de afiş în programul de astăzi de la Sala "Dunărea" îl deţine partida din prima liga masculină de volei (ora 17,00), dintre CSM Arcada Galaţi şi VM Zalău, echipe aflate în luptă directă pentru câştigarea titlului de campioană. Anterior, de la ora 12,00, voleibalistele de la CSU Belor au ultimul meci din acest sezon. Ziua se va încheia cu jocul din Liga Naţională masculină de baschet dintre CSM Phoenix CSU şi Athletic Constanţa.

La fel ca în ultimii ani, şi în acest campionat CSM Arcada Galaţi este una dintre protagonistele competiţiei. Cu un parcurs impecabil în returul sezonului regulat, voleibaliştii echipei gălăţene au revenit în lupta pentru titlul de campioană. Singura sincopă a fost în etapa trecută, a doua din grupa locurilor 1-6, când au fost învinşi cu 3-2 în deplasarea de la Dinamo, după ce câştigaseră primele două seturi. Astfel, lupta pentru primul loc se duce în trei: SCMU Craiova – 52 puncte, Arcada şi VM Zalău – câte 50 de puncte.   Astăzi, Arcada are un examen foarte important, primind pe teren propriu replica campioanei en-titre şi vecinei de clasament – Volei Municipal Zalău. Antrenorul formaţiei gălăţene, Sergiu Stancu, se bazează în această dispută cu miză uriaşă şi pe aportul publicului, dincolo de potenţialul ridicat al jucătorilor săi. „Este un meci care anunţă o sală plină. Este şi dorinţa noastră, pentru că, numai astfel, jucători împreună cu publicul, vom putea birui. Chiar dacă zălăuanii vin după o înfrângere pe teren propriu (n.r. - 1-3 cu Craiova, înfrângere care i-a costat şi poziţia de lideri în clasament), noi trebuie să fim la nivel maxim de concentrare şi să ne facem jocul nostru, care ne-a adus atâtea victorii în acest an. Cu toţii sperăm să luăm toate punctele puse în joc, pentru a ne menţine acolo, sus, în clasament”, ne-a spus antrenorul Sergiu Stancu.

În ultimele zile, puţine la număr în condiţiile în care în acest minicampionat, cu şase echipe, se joacă din trei în trei zile, antrenamentele şi-au urmat cursul normal, cu toţi jucătorii apţi pentru acest meci.

Întâlnirea de astăzi va fi găzduită de Sala „Dunărea”, de la ora 17,00 şi va fi condusă de arbitrii Florin Dragomir (Bucureşti) şi Ion Bârsan (Iaşi).

Prima clasată, SCMU Craiova, are meci pe teren propriu cu o echipă accesibilă, Steaua.

CSU Belor, la ultimul joc

Pentru că în competiţia feminină au rămas doar opt echipe în sezonul regulat, în aşa zisul play-out sunt doar două formaţii, CSU Belor Galaţi şi „U” Cluj, care joacă pentru locurile 7-8. Primul meci, disputat la Cluj-Napoca, a fost câştigat de echipa gălăţeană, cu scorul de 3-2. „Va fi ultimul meci din acest sezon pentru noi şi dorim să-l încheiem victorioase. Avem toate fetele valide, hotărâte să jucăm pentru al treilea succes al sezonului”, a spus antrenoarea Ileana Berdilă. Meciul fetelor va începe la ora 12,00.

Baschetbaliştii, la finalul cuplajului

Ultimul meci al zilei în Sala „Dunărea”, de la ora 19,30, va fi cel al baschetbaliştilor de la CSM Phoenix CSU, care vor juca cu ABC Athletic Constanța, în runda a patra a returului din Grupa Galbenă a Ligii Naționale (locurile 7-12). Gălățenii abordează partida de pe locul 4, cu trei victorii, iar cei din Constanța se află pe ultimul loc în grupă, fără vreun succes. În tur, gălățenii s-au impus cu scorul de 79-62 şi trebuie să învingă şi acum pentru a-şi păstra şansele la o clasare finală în primele 10 locuri ale Ligii Naţionale.

Citit 1723 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2019 12:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.