„Filip era al nimănui!”. Cum a fost descoperit cel mai nou marcator al Oţelului

„Filip era al nimănui!”. Cum a fost descoperit cel mai nou marcator al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Impresarul Ioan Codoban, cel care l-a adus şi pe Emil Jula pe malul Dunării, susţine că revelaţia din lotul lui Dorinel Munteanu rămăsese în vara anului trecut fără echipă şi nimeni nu-i dădea vreo şansă de a juca în Liga I * „Va ajunge fotbalist că e copil bun!”, îl laudă agentul de jucători *

Debut la „satelit” ca fundaş dreapta

Adus în vara anului trecut la Oţelul, Ioan Constantin Filip (FOTO), omul care a deschis scorul în partida recentă cu Ceahlăul Piatra Neamţ, părea să nu aibă nicio şansă de a intra în echipa lui Dorinel Munteanu. Fusese trimis la „satelit”, în Liga a III-a, şi debuta în culorile roş-alb-albastre la un joc cu FCM Oneşti, pe 3 septembrie 2010.

„Ce-i cu lunganu’ ăsta? N-are nicio treabă cu fotbalul”, şi-au dat iute cu părerea câţiva oameni din fenomenul gălăţean prezenţi la partida jucată pe Arena „Siderurgistul”. Filip era introdus pe gazon în minutul 86, pe postul de fundaş dreapta, cu toate că poziţia sa este de mijlocaş central.

Pe 5 noiembrie, după numai două luni, „lunganul” bifa primele sale minute în Liga I în victoria de pe terenul Universităţii Craiova: scor 1-0.

„A crezut că-mi bat joc de el”

Filip, copilul de 22 de ani, „inventat” parcă de nicăieri, a devenit apoi campion al României cu Oţelul, cucerind şi Supercupa.

„Cine să-l ştie pe copil anul trecut? Venise de la Ştei la Luceafărul Oradea, apoi a fost plimbat între acest club şi FC Bihor de mai multe ori până a rămas fără echipă. Era pur şi simplu al nimănui în vara lui 2010”.

„Se afla exact în situaţia lui Emil Jula (n.r. – fost la Energie Cottbus până în vara acestui an, acum joacă la MSV Duisburg) pe care tot eu l-am adus la Oţelul. Rămăsese pe drumuri că U Cluj nu-i mai făcea contract, că zicea că nu merită, şi a devenit apoi golgeterul echipei din Galaţi. Ca şi Jula, când i-am zis lui Filip că merge la Oţelul, a crezut că-mi bat joc de el”, povesteşte impresarul Ioan Codoban.

CITEŞTE ŞI   Oţelul şi evangheliştii

„Am primit multe telefoane după gol”

„L-am adus pentru 6 luni de zile, cu probabilitatea prelungirii contractului. Trebuia să demonstreze că merită, nu voiam să greşesc cu el. În iarnă antrenorul Dorinel Munteanu a zis că merită şi iată-l titular la formaţia campioană. E copil bun, de bun simţ, la locul lui. E jos pălăria şi sunt sigur că va ajunge fotbalist!”, se mândreşte agentul de jucători cu sportivul care a ajutat decisiv reprezentanta României în UEFA Champions League să câştige primul meci din campionatul curent al Ligii I.

„Am primit mult telefoane şi SMS-uri după golul de duminică. N-am visat să marchez în prima divizie, voiam doar să-mi ajut echipa, dar dacă s-a întâmplat aşa sunt cel mai bucuros. Sper s-o fac la fel şi în continuare”, declară bihoreanul Filip, din satul Criştiorul de Jos, localitate în care a trăit până acum 5 ani de zile.

Citit 2122 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.