Penultima etapă a Diviziei A1 la VOLEI. Meci de importanță maximă pentru Arcada
Foto: Sonia Baciu

Penultima etapă a Diviziei A1 la VOLEI. Meci de importanță maximă pentru Arcada
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Examenele... imposibile se țin lanț în acest final de sezon în competiția masculină de volei, unde se întâlnesc cele mai bune șase echipe din Divizia A1, iar Arcada este ”pionul” principal.

După ce au trecut cu brio de hopul de la Zalău, iată că, după doar câteva zile, gălățenii au de susținut... o nouă partidă capitală! Astăzi, de la ora 18.00, elevii antrenorului Sergiu Stancu dau piept cu oltenii de la SCM "U" Craiova. Cele două formații de frunte ale voleiului românesc ocupă pozițiile întâi și a treia ale ”podiumului”, cu 65, respectiv, 61 de puncte. Pornind de la această realitate, se poate afirma, încă din start, că protagonistele anunță un spectacol de calitate. Dincolo de acest aspect, foarte important pentu publicul gălățean iubitor de volei, susținătorii CSM Arcada sunt interesați în principal de punctele puse în joc, acele puncte care se contabilizează în clasament. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de trei ori, cu victorii împărțite. În acest meci, de o importanță capitală, primează succesul, cu 3-0 sau 3-2, numai victorie să fie. Conștienți de importanța meciului, jucătorii noștri - în majoritate foarte experimentați - sunt capacitați la maximum și vor juca totul pe cartea victoriei.

”Ne aflăm foarte aproape de un moment de excepție, un moment istoric, cucerirea primului titlu de campioană. Mai avem două examene, ambele foarte importante. Pentru că jucăm pe teren propriu, unde cu siguranță vom avea și publicul spectator alături, avem datoria de a face pasul cel mare. Avem două puncte față de Zalău și ne dorim cu toții ca ecartul să crească. În varianta că Zalăul va câștiga în Capitală (n.r. - cu CSM), nouă ne rămâne doar cea a victoriei în ultimul meci, în deplasare, la Steaua. Băieții sunt puși la punct cu pregătirile și sunt apți pentru acest joc. Sunt apți și datorită faptului că stafful nostru medical lucrează foarte bine. Fizioterapeutul nostru, Eugen Pascale, este permanent alături de băieți - lucru pe care l-am mai evidențiat în discuțiile nostre - și acționează profesionist în ceea ce privește refacerea și recuperarea. Astfel se explică și faptul că în acest final de sezon nu am avut probleme deosebite”, ne-a declarat antrenorul Sergiu Stancu.

Partida din această seară va fi găzduită de Sala Sporturilor ”Dunărea”, de la ora 18.00, cu intrarea liberă. Va fi arbitrată de un cunoscut cuplu ieșean: Ion Bârsan/ Cornel Gorban. Celelalte două jocuri ale acestei etape intermediare, penultima a sezonului, se vor disputa astfel: CS Municipal București - VM Zalău (ora 17,00) și derbiul bucureștean Dinamo - Steaua (ora 20,00, DigiSport).

Citit 2178 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Mai 2019 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.