Universitatea vrea şi al doilea trofeu
Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Universitatea vrea şi al doilea trofeu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deşi vremea nu a fost prea prielnică, cele opt echipe calificate în sferturile de finală ale „Cupei României” s-au prezentat la joc, pe patru terenuri. În această fază s-au calificat şase echipe din Liga a IV-a şi două din cel de-al cincilea eşalon - Valea Mărului şi Mălina Smârdan.

„Capul de afiş” l-au deţinut, ca şi în campionat, echipele din fruntea clasamentului Ligii a IV-a. Zimbrul Slobozia Conachi (locul 2) şi ACS Universitatea „Dunărea de Jos” (locul 1) au jucat pe terenul din Schela, meciul lor încheindu-se cu succesul „universitarilor”, la scorul de 3-1, după 0-0 la pauză. Cele două echipe s-au întâlnit şi la sfârşitul săptămâni trecute, în campionat, când s-a terminat 3-3 şi Universitatea şi-a păstrat avansul de patru puncte din clasament.

Chiar dacă la modul declarativ se arătase mai puţin interesată de meciul de Cupă, până la urmă Universitatea s-a impus destul de clar, prin reuşitele lui Sorin Frunză, Iancu şi Ciurea (ultimele două goluri fiind înscrise în min. 85 şi 87). Golul „zimbrilor” a fost marcat de Moise, pentru 1-1. Spre finalul meciului, Năpârlică (Zimbrul) a văzut „roşu”.

Sub bagheta arbitrului Alexandru Burloiu s-au aliniat formaţiile:

Zimbrul: D. Constantin – Antofe, Scutaru, Gonţa, Matei – Tudosă, Postelnicu, Cr. Frunză, Năpârlică – S. Moise, Spânache. Au mai jucat Păduraru (antrenori Sandu Cernat şi Florin Anghel).

Universitatea: Olaru – Ciurea, Lovin, O. Moise, Hilohi – Iacob, Ignat, Iancu, Izvoranu – Perju şi Pavel. Au mai jucat: Sorin Frunză, Grigoraş, Ţuiu şi Chiciuc (antrenor Cătălin Savu).

La Tecuci, tinerii jucători ai echipei Victoria şi-au întâlnit colegii de competiţie de la Unirea Braniştea (locul 4 în Liga a IV-a) şi nu au făcut-o deloc rău, tecucenii impunându-se cu scorul de 2-1, prin reuşitele lui Pleşa şi Sărăcuţu (penalti), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Bursuc.

Liderul Ligii a V-a, Avântul Valea Mărului, a primit vizita echipei de pe locul 3 din eşalonul al patrulea - Gloria Iveşti. A fost un joc aprig disputat, care a necesitat prelungiri, la finele timpului regulamentar tabela arătând egalitate: 2-2. Cele patru goluri au fost marcate de Racoviţă şi Toader (Gloria), respectiv, Buteseacă - ambele goluri (Avântul). Soarta meciului a fost pecetluită în ultimele 30 de minute, în care iveştenii au fructificat două ocazii şi s-au impus cu 4-2. Au marcat Claudiu Racoviţă - lovitură liberă imparabilă - şi Iordache, din penalti.

Cea de-a doua echipă din eşalonul al cincilea, Mălina Smârdan, a jucat cu Voinţa Cudalbi, pe care a învins-o cu scorul de 4-2. Marcatori: V. Marin - 2, Jalbă şi Alexandru, respectiv, Stoian şi Iordache. De notat că Voinţa a condus cu 2-1.

Semifinalele sunt programate în două manşe, pe 24 mai şi 5 iunie.

Citit 1489 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.