Universitatea vrea şi al doilea trofeu

Universitatea vrea şi al doilea trofeu

Sorin Pană / Sportul Ilustrat
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Deşi vremea nu a fost prea prielnică, cele opt echipe calificate în sferturile de finală ale „Cupei României” s-au prezentat la joc, pe patru terenuri. În această fază s-au calificat şase echipe din Liga a IV-a şi două din cel de-al cincilea eşalon - Valea Mărului şi Mălina Smârdan.
„Capul de afiş” l-au deţinut, ca şi în campionat, echipele din fruntea clasamentului Ligii a IV-a. Zimbrul Slobozia Conachi (locul 2) şi ACS Universitatea „Dunărea de Jos” (locul 1) au jucat pe terenul din Schela, meciul lor încheindu-se cu succesul „universitarilor”, la scorul de 3-1, după 0-0 la pauză. Cele două echipe s-au întâlnit şi la sfârşitul săptămâni trecute, în campionat, când s-a terminat 3-3 şi Universitatea şi-a păstrat avansul de patru puncte din clasament.
Chiar dacă la modul declarativ se arătase mai puţin interesată de meciul de Cupă, până la urmă Universitatea s-a impus destul de clar, prin reuşitele lui Sorin Frunză, Iancu şi Ciurea (ultimele două goluri fiind înscrise în min. 85 şi 87). Golul „zimbrilor” a fost marcat de Moise, pentru 1-1. Spre finalul meciului, Năpârlică (Zimbrul) a văzut „roşu”.
Sub bagheta arbitrului Alexandru Burloiu s-au aliniat formaţiile:
Zimbrul: D. Constantin – Antofe, Scutaru, Gonţa, Matei – Tudosă, Postelnicu, Cr. Frunză, Năpârlică – S. Moise, Spânache. Au mai jucat Păduraru (antrenori Sandu Cernat şi Florin Anghel).
Universitatea: Olaru – Ciurea, Lovin, O. Moise, Hilohi – Iacob, Ignat, Iancu, Izvoranu – Perju şi Pavel. Au mai jucat: Sorin Frunză, Grigoraş, Ţuiu şi Chiciuc (antrenor Cătălin Savu).
La Tecuci, tinerii jucători ai echipei Victoria şi-au întâlnit colegii de competiţie de la Unirea Braniştea (locul 4 în Liga a IV-a) şi nu au făcut-o deloc rău, tecucenii impunându-se cu scorul de 2-1, prin reuşitele lui Pleşa şi Sărăcuţu (penalti), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Bursuc.
Liderul Ligii a V-a, Avântul Valea Mărului, a primit vizita echipei de pe locul 3 din eşalonul al patrulea - Gloria Iveşti. A fost un joc aprig disputat, care a necesitat prelungiri, la finele timpului regulamentar tabela arătând egalitate: 2-2. Cele patru goluri au fost marcate de Racoviţă şi Toader (Gloria), respectiv, Buteseacă - ambele goluri (Avântul). Soarta meciului a fost pecetluită în ultimele 30 de minute, în care iveştenii au fructificat două ocazii şi s-au impus cu 4-2. Au marcat Claudiu Racoviţă - lovitură liberă imparabilă - şi Iordache, din penalti.
Cea de-a doua echipă din eşalonul al cincilea, Mălina Smârdan, a jucat cu Voinţa Cudalbi, pe care a învins-o cu scorul de 4-2. Marcatori: V. Marin - 2, Jalbă şi Alexandru, respectiv, Stoian şi Iordache. De notat că Voinţa a condus cu 2-1.
Semifinalele sunt programate în două manşe, pe 24 mai şi 5 iunie.

Citit 913 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 18:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro