Poliţiştii gălăţeni, performeri în Spania

Poliţiştii gălăţeni, performeri în Spania
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 150 de echipe alcătuite din poliţişti de pe bătrânul continent şi-au dat întâlnire la un turneu de fotbal, organizat de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor. Competiţia s-a desfăşurat la Palma de Mallorca, pe trei categorii de vârstă. La „peste 40 de ani” au fost înscrise 32 de echipe, între care şi cea a poliţiştilor gălăţeni, de la CS Danubius 1995.

Având deja o bogată experienţă în astfel de competiţii, poliţiştii-fotbalişti din Galaţi s-au comportat la înălţime şi de această dată. Repartizaţi într-o grupă de opt echipe, au înregistrat patru victorii, două egaluri şi o singură înfrângere: 2-4 cu echipa din Serbia, 6-0 cu cea din Austria, 4-0 cu Elveţia, 1-0 cu Italia, 4-0 cu naţionala poliţiştilor din Croaţia, 2-2 cu Cehia şi 1-1 cu ruşii din Moscova, în derbiul grupei. În „sferturi”, au jucat cu colegii din Sofia, vicecampioni mondiali, pe care i-au învins la limită, cu 2-1. Greu a fost şi meciul din semifinale, unde au jucat, pentru a doua oară, cu moscoviţii. La finele timpului regulamentar tabela a arătat egalitate, scor 1-1, iar la loviturile de departajare a fost 3-1. Apoi a urmat marea finală, cu echipa poliţiştilor din Sankt Petersburg, ruşii impunându-se la limită, scor 1-0, după un jco foarte echilibrat.

Principalii marcatori ai Clubului Danubius au fost Daniel Pleşu - 9 reuşite, Nicuşor Ilie - 6 şi Jireghie - 4.

Conducătorii delegaţiei noastre, George Căpătan şi Marian Nistor, s-au bazat pe un lot de 12 jucători: Tănăsilă şi Oprea - Şerban, Bartel, Jireghie, Pleşu, Nicuşor Ilie, Băgan, Gurguiatu, Luca, Munteanu şi Lupu.

Citit 4669 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2019 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.