Favoritele s-au impus fără probleme
Foto: Sonia Baciu

Favoritele s-au impus fără probleme
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Faza judeţeană a ”Cupei României” a programat, miercuri după-amiază, meciurile tur din semifinale, în care au fost evoluat trei formaţii din Liga a IV-a și una - Mălina Smârdan - din cel de-al cincilea eșalon.

În cele două meciuri s-au înregistrat rezultatele: ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” - Victoria Tecuci 5-0 și Mălina Smârdan - Gloria Ivești 1-3.

Liderul fotbalul județean - ASC Universitatea ”Dunărea de Jos”, care a devenit campioană a Ligii a IV-a pentru a doua oară, a jucat cu ocupanta locului 5, Victoria Tecuci. Meciul a avut loc pe Stadionul ”Siderurgistul”, sub bagheta arbitrului Adrian Sava. Conform calculelor hârtiei, ”universitarii” s-au impus categoric, cu scorul de 5-0 (1-0). A fost un oarecare echilibru în primul mitan, când s-a deschis scorul (min. 29) prin mijlocașul Izvoranu, însă în partea a doua tecucenii au căzut fizic, iar dominarea a devenit tot mai insistentă. În aceste condiții, golurile au venit în poarta Victoriei, marcate de Grigoraș, Perju, Țuiu și Sorin Frunză. Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

Universitatea: Olaru - Iacob, Moise, Morogan, Hilohi - Lovin, Morohâță, Chiciuc, Izvoranu - Țuiu, Grigoraș. Au mai jucat: Blănaru, Perju, S. Frunză și Pavel (antrenor Cătălin Savu).

Victoria: Croitoru - Condurache, Cocuț, Rățoiu, Barbu - M. Roșu, Pavel, Curteanu, A. Turcu - Stratulat și Tobă. Au mai intrat: D. Roșu, E. Turcu, Matei și Pleșa (antrenor Spiru Gogotă).

Pe terenul de la Smârdan s-au întâlnit două echipe din eșaloane diferite. Cu toate stădaniile, cei de la Mălina (locul 2 în Liga a V-a) nu au putut ține piept echipei din Ivești. Soarta meciului a fost hotărâtă în primă repriză, când s-au marcat toate cele patru goluri, scorul fiind 1-3. Startul a fost furtunos, iveștenii înscriind prin Alecsandrescu chiar în primul minut de joc, Mălina a egalat prin Vasile Tănase, pentru ca până la pauză să mai puncteze Toader și Iordache, ultimul din penalti.

Astfel, echipele învingătoare în această primă manşă și-au cam asigurat locul din finală, opinie împărtăşită şi de președintele clubului Gloria Ivești, Sebastian Bobocea: ”Ne-am făcut jocul ușor încă de la început și cred că vom juca finala cu echipa Universității. Pe terenul nostru nu putem pierde returul”.

Returul semifinalelor are loc miercurea viitoare, 5 iunie.

Citit 1272 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.