Cătălin Savu, antrenorul CS Universitatea: Sperăm să tranşăm promovarea încă din prima manşă
Foto: Sonia Baciu

Cătălin Savu, antrenorul CS Universitatea: Sperăm să tranşăm promovarea încă din prima manşă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Fotbalul gălăţean întră în ultima săptămână a sezonului, în care campioana eşalonului al patrulea din Galaţi, CS Universitatea „Dunărea de Jos”, susţine meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Adversară îi va fi echipa buzoiană ACS Team Săgeata. Meciul tur va fi sâmbătă, la Galaţi (Stadionul "Oţelul", ora 18.00), motiv pentru a-l provoca la o discuţie pe antrenorul formaţiei studenţeşti, Cătălin Savu.

Domnule Savu, cum apreciaţi aceste două examene extrem de importante?

- Într-adevăr, sunt examene capitale pentru noua echipă studenţească a Galaţiului. Anul trecut, când asemenea meciuri le-am disputat cu campioana Brăilei, CS Făurei, s-a demonstrat că nu am avut suficientă experienţă, dar anul acesta altele sunt datele problemei. Chiar dacă întâlnim o echipă experimentată, consider că pornim cu prima şansă. Vrem să tranşăm promovarea încă din meciul de la Galaţi. Vom juca numai la victorie, mizând şi pe susţinerea necesară din partea publicului gălăţean. Suntem o echipă studenţească, iar studenţimea gălăţeană, ca de altfel tot publicul iubitor de fotbal din oraş, au invitaţia şi rugămintea noastră de a fi prezenţi, sâmbătă, la Stadionul "Oţelul".

Echipa a demonstrat atât în campionat, cât şi în finalul său, când s-a hotărât soarta fazei judeţene a „Cupei României”, că este pregătită la acest nivel. Este şi pentru a trece la cel următor, al competiţiilor naţionale?

- Deşi avem o istorie foarte scurtă, de numai doi ani, suntem deja în posesia a două campionate şi două Cupe. Echipa Universităţii a luat fiinţă în vara lui 2017, la iniţiativa prorectorului Ştefan Baltă, în ideea continuării îndelungatei tradiţii a fotbalului studenţesc în oraşul nostru. În turul primului campionat, ne-am aflat printre protagonistele competiţiei, alături de Braniştea, Iveşti şi Zimbrul Slobozia, pentru ca în retur să ne luptăm doar cu ultima echipă şi am reuşit. Astfel s-au petrecut lucrurile şi în actualul sezon, desprinderea de Zimbrul producându-se cu cinci etape înainte de finiş. În meciurile directe, am avut două egaluri: 1-1 în tur şi 3-3 în retur. Foarte bine s-au comportat băieţii şi în Cupă, unde am încheiat fără înfrângere. Au fost 5-0 şi 3-0, cu Tecuciul, în semifinale, după ce o eliminasem pe Zimbrul cu 3-1, iar în finală am depăşit Gloria Iveşti tot cu 3-1. Acum urmează momentul adevărului, să demostrăm că avem potenţial pentru al treilea eşalon.

A fost un final de sezon extrem de încărcat, va conta asta la baraj?

- Într-adevăr, dar am avut lot de jucători echilibrat şi din punct de vedere numeric în toate compartimentele, astfel că am trecut cu bine peste aşa-zisa încărcătură competiţională. Am încheiat campionatul en-fanfare, cu 24 de victorii şi două egaluri, fără înfrângere, şi cu un golaveraj excelent: 131-13. Cu aceste doar 13 goluri primite am arătat că avem defensivă foarte bună. Am avut constanţă în joc, generată şi de o puternică ambiţie de a obţine o performanţă devenită posibilă. Deşi timpul nostru a fost foarte scurt, ne putem bucura de o omogenitate ridicată a lotului. Alături de cei experimentaţi s-au aflat mulţi tineri dornici de performanţă, care au fost rulaţi în meciurile oficiale. Avem băieţi valoroşi, disciplinaţi, dispuşi la efort, cu care orice antrenor ar vrea să lucreze. Toate acestea trebuie să le arătăm şi în meciurile de baraj, care au un grad de dificultate sporit, dar am încredere în echipă şi sunt convins că le vom trece cu bine. După părerea mea, Galaţiul are cea mai puternică echipă campioană judeţeană din regiunea de sud-est a ţării. Am urmărit şi alte competiţii judeţene şi am ajuns la această concluzie.

Componenţa lotului

CS Universitatea "Dunărea de Jos" are în lot un număr de 21 jucători: Olaru, Enache (portari) - Stancu, Iacob, Morogan, Moise, Ignat, Hilohi, Ciurea, Ţuiu, Blănaru, Iancu, Lovin, Sorin Frunză, Chiciuc, Izvoranu, Mohorâţă, Perju, Pavel, Popov şi Grigoraş.

Golgheterii echipei în campionat au fost Adrian Grigoraş - cu 46 de reuşite, cel mai bun marcator din Liga a IV-a, urmat de Ţuiu - 21 şi Perju - 12.

Citit 2075 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.