Bute, Pumnpierul!

Bute, Pumnpierul!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Numărul unu mondial la pumni în ficatul adversarilor, Lucian Bute a inaugurat ieri un teren de fotbal în curtea pompierilor gălăţeni * Este al doilea an consecutiv cu marele pugilist printre tulumbagii de la Dunăre *

Boxer? Mai degrabă balerin

Cel mai cunoscut posesor de upercut din România a fost văzut, ieri, în Galaţi. N-a mai bătut pe nimeni, iar cine l-a întâlnit pe strada Mihai Bravu, acolo unde a „aterizat” pentru un eveniment al pompierilor gălăţeni, se poate jura că individul nu arată a caftitor.

Lucian Bute, echipat într-un palton cu nuanţe cazone, părea luat de pe scena Operei Naţionale – zici că-i balerin, nu alta! – şi nu din ringul în care curge sânge şi se umflă ochii şi capul ca-n filmele de groază.

„El e? El trebuie să fie, că vine cu domnul general”, îşi dădeau coate pompierii, ieri dimineaţă, în aşteptarea celui care a sosit alături de Viorel Zaharia, generalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.   

Autografe şi poze pe nerăsuflate

Modest ca-ntotdeauna, campionul mondial la box profesionist a fost primit c-un colac dulce şi sare şi, cu toate că programul îl obliga să grăbească paşii spre o altă destinaţie, a trebuit să dea mai bine de o sută de autografe.

Ar fi fost primul pugilist din lume care s-ar fi putut plânge că-l doare mâna fără să intre în ring! La poze - şi ele nenumărate - a apărut şi-un câine maidanez căruia parcă îi trecuse foamea când l-a văzut pe bravul pechean ajuns celebru peste Oceanul Atlantic.

„Deja mă pot considera pompier cu experienţă, că vin pentru al doilea an la rând aici. Mă simt bine printre ei şi o să-i mai vizitez. Acum mă gândesc la următorul meci, programat în aprilie”, a spus, în fugă, Lucian, care în câteva zile va pleca înapoi, în Canada.

A primit caricaturile părinţilor

Bute n-a venit degeaba în cazarma pompierilor dunăreni. Le-a inaugurat purtătorilor de tulumbă şi cască un teren de fotbal dotat cu gazon artificial şi a bătut două lovituri de pedeapsă.

Nu-i permiteau timpul şi pantofii de ocazie din picioare să joace un meci întreg.

„Poate o să joc cu dumneavoastră la vară un fotbal pe cinste”, le-a promis cel căruia i se poate spune „Pumnpierul” pentru desele sale vizite printre oamenii care se bat cu incendiile.

Boxerul a plecat însă cu un tricou personalizat (Lucian Bute, numărul 10) şi cu două tablouri în care erau portretizaţi părinţii săi de către cunoscutul caricaturist gălăţean Viorel Baciu.

„Tablourile le voi lăsa părinţilor, vor fi încântaţi să le vadă”, a exclamat sportivul după ce a primit cadourile tulumbagiilor de pe Mihai Bravu.  

Explicaţie foto: Bute s-a reîntâlnit cu părinţii săi în cazarma pompierilor din Galaţi: ambii erau desenaţi de mâna lui Viorel Baciu

Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.