Performanțe excelente ale elevilor din Munteni

Performanțe excelente ale elevilor din Munteni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Rugby tag (fără contact), iată o disciplină sportivă care se bucură de cea mai mare audiență în rândul elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Muntenii Tecuciului.

Rezultatele excelente obținute de elevii de aici în ultimii ani fac din această localitate un pol al disciplinei sportive pe care o abordăm în numărul de astăzi al ziarului nostru.

În ultimele zile, au avut loc întrecerile finale rezervate elevilor - Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS) și Olimpiada Gimnaziilor - şcolarii din Munteni fiind, în ambele, cei mai buni din țară. Competițiile finale au fost organizate de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul Educației Naționale și FR Rugby.

Mai întâi au fost meciurile echipelor elevilor din învățământul primar - ONSS. Turneul final, cu cele mai bune opt echipe din țară a avut loc la Galați, pe terenul Stadionului "Municipal". Cele opt formații au fost repartizate în două grupe, echipa din Munteni având următoarele rezultate: 11-0 cu reprezentanta județului Botoșani, 7-3 cu Timiș și 7-0 cu Călărași. În fazele superioare - semifinala și finala, campionii Galațiului au obținut încă două victorii până la succesul final: 9-1 cu Bihor și, din nou, cu timișenii, pe care în meciul decisiv i-au învins și mai categoric: 12-2.

Acest titlu național este al patrulea consecutiv pentru echipa din Munteni, la care se adaugă un loc 2, în zona de la Constanța, în primul an de participare.

Cel mai priceput și experimentat antrenor gălățean în domeniu - Marius Pintilie - a beneficiat de următorul lot de jucători (elevi în clasele I-IV): Bianca Codreanu, Maricela Nițu, Alexandra Codreanu, Denisa Sevastre, Diana Durbacă, Matei Mândru, Narcis Balica, Mădălin Pintilie, Mădălin Lupu, Alan Toderașcu, Iulian Popa și Ciprian Bulmăn. Specificăm faptul că la rugby tag sunt echipe mixte, cu două jucătoare, obligatoriu, permanent în teren.

Cel puțin la fel de interesante au fost meciurile turneului final al Olimpiadei Gimnaziilor, desfășurate la Centrul Olimpic de la Izvorani.

Prezența gimnaziștilor din Munteni a fost benefică, aducând elevilor din zona Tecuciului primul titlu de campioni naționali. De notat că pentru elevii noștri aceasta a fost, pe lângă primul succes, a treia participare, în 2013 ei cucerind medaliile de bronz.

La Izvorani au ajuns tot cele mai valoroase echipe din țară. În grupa de patru, Școala din Munteni a obținut două victorii: 9-8 cu Dâmbovița și 8-1 cu Sălaj, dar și un rezultat de egalitate: 4-4 cu Brașovul. Clară a fost victoria din semifinale, 5-2 cu Iașiul, însă finala a avut un scor foarte strâns, 9-8, cu reprezentiva Braşovului. Profesorul Pintilie ne spunea că majoritatea jucătorilor de la această categorie (clasele V-VIII) provin din învățământul primar, elevi laureați ani de-a rândul cu medaliile de aur.

Iată și lotul de la această categorie: Alina Popa, Florentina Pintilie, Elena Nedelcu, Ștefania Popescu, Alexandra Stanciu, Alin Ola, Alin Paladi - desemnat cel mai bun sportiv (foto 2 și 3), Alin Ivan, Alin Lupu, Andrei Dumitru, Gabriel Burlacu și Ștefănuț Vlad.

Pentru valoroasele lor succese, ambele echipe din Munteni au fost recompensate - alături de ceilalți olimpici din județul nostru - cu importante sume de bani. Premierile au fost efectuate de Șantierul Naval Damen și Combinatul ArcelorMittal.

Citit 1549 ori Ultima modificare Marți, 18 Iunie 2019 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.