Gălățenii, locuri fruntașe la Ruse Summer

Gălățenii, locuri fruntașe la Ruse Summer
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Timp de patru zile, orașul bulgar Ruse a fost gazda unui important turneu internațional de badminton, cu participarea mai multor sportivi din regiunea Balcanilor. De altfel, competiția "Ruse Summer" s-a bucurat de prezența președintelui Federației Balcanice de Badminton, prof. dr. Puzant Kasabian.

Întrecerile s-au desfășurat în Complexul Sportiv "Ialta", pe patru terenuri dotate cu covoare speciale de joc. Sportivii s-au întrecut la două categorii de vârstă, Under 13 și Under 15.

Deși este cu doi ani mai mică decât adversarele sale, gălățeanca Irina Daria Gherasim (CS Universitatea) s-a impus în două probe la Under 13. La simplu a încheiat prima, în timp ce la dublu fete, împreună cu bucureșteanca Laura Constantin, de la Sportul Studențesc a cucerit a doua medalie de aur. Pentru Irina, această perioadă este deosebit de fructuoasă, cu succese în turneul din Croația, urmate de cele de la Novi Sad, la cele două competiții desfășurate în Frumușanii Călărașiului (unde a cucerit și "Cupa României"), plus cele două medalii ajudecate în ultimul weekend.

Bine s-au comportat și sportivii de la Siderurgistul, care au intrat în posesia unor importante medalii. De pildă, Mădălina Panaite a cucerit nu mai puțin de trei "bronzuri", la Under 13: la simplu fete, dublu fete (cu Amalia Bârsan - CSS 6 București) și dublu mixt (cu un sportiv bulgar); Matei Slavu - locul 3 la dublu masculin (tot cu un sportiv bulgar), iar Valentina Potârniche - medalie de bronz la dublu fete, Under 15, cu colega de club Ana Stăncioiu, care, la rândul ei, a cucerit un "bronz" la simplu.

Acest turneu a constituit, pentru majoritatea sportivilor gălățeni, o tragere de cortină peste un sezon plin. El va fi reluat la mijlocul lunii viitoare, cu pregătiri și noi competiții. Vacanța competițională, însă, nu este pentru toată lumea, pentru că la jumătatea lunii vom avea alte participări. În perioada 12-14 iulie, frații Irina Daria Gherasim (la Under 13) și Dragoș Octavian Gherasim (Under 17) se vor alinia la startul unui nou turneu internațional, pe tărâm bulgar - de data aceasta în orașul Hașkovo.

În încheiere, să consemnăm și numele antrenorilor celor două cluburi gălățene: Dorel Badiu, Adrian Panfil, Iulian Călin și Florin Tudor.

Citit 916 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iulie 2019 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.