Irina Gherasim, finală câştigată la dublu

Irina Gherasim, finală câştigată la dublu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În localitatea bulgară Haşkovo a avut loc un puternic turneu internaţional de badminton pentru juniori, la care Galaţiul a fost reprezentat de doi sportivi, fraţii Gherasim, de la CS Universitatea.

Primul a intrat în competiţie Dragoş Octavian Gherasim, la Under 17, care a pierdut din primele tururi, atât la simplu, cât şi la dublu, unde a făcut pereche cu bucureşteanul Teodor Cioroboiu.

În schimb, Daria Irina, care în această vară ne-a obişnuit cu rezultate dintre cele mai bune, a câştigat grupa la simplu şi apoi s-a oprit în "sferturi", iar la dublu a ajuns până la ridicarea trofeului. La dublu, Irina Gherasim a făcut pereche cu bucureşteanca Laura Constantin, cele două românce dominând categoric întrecerile. Au încheiat pe primul loc fără să piardă vreun set.

Pentru practicanţii badmintonului din Galaţi a fost o vară plină din punct de vedere competiţional, cu nu mai puţin de şase turnee, care mai de care mai important. Cei mai mulţi sportivi au fost prezenţi la "Ruse Summer", în Bulgaria, unde cei de la Clubul Siderurgistul au obţinut şase medalii de bronz, numărându-se printre protagoniştii turneului. Tot la Ruse, Daria Irina Gherasim (CSU) s-a clasat pe primul loc de două ori, la simplu şi la dublu fete, la Under 13 (deşi Irina are doar 10 ani).

Talentata sportivă legitimată la CS Universitatea s-a comportat foarte bine şi la celelalte concursuri la care a fost prezentă. Într-un turneu din Croaţia, a obţinut de două ori primul loc, la simplu şi dublu Under 11, iar la Under 13 a ajuns până în "sferturi". Apoi a urmat turneul pentru "Cupa României" de la Frumuşani (Călăraşi). Şi aici s-a clasat pe primul loc, cucerind Cupa la simplu şi dublu fete, alături de Laura Constantin. După două săptămâni s-a aliniat la startul unui turneu la Novi Sad (Serbia), unde a câştigat finala la dublu fete şi s-a clasat a doua la simpu (Under 11). A participat şi la Under 13, unde a luat trofeul la dublu şi a ajuns până în optimile de finală la simplu.

Revenită în ţară, a concurat la turneul internaţional de la Frumuşani, unde şi-a trecut în cont alte clasări pe primul loc, la dublu fete, alături de gălăţeanca Mădălina Panaite (Clubul Siderurgistul), respectiv, la dublu mixt.

Acestea sunt performanţele adunate în această vară, la finele cărora o parte dintre sportivi au participat la un cantonament comun, bulgaro-român, care a început pe 8 iulie şi se va încheia mâine, în localitatea bulgară Kiten.

Citit 952 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iulie 2019 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.