Fetele, invitate pe terenul de fotbal. FC Universitatea îşi înscrie a patra echipă în campionatele naţionale

Fetele, invitate pe terenul de fotbal. FC Universitatea îşi înscrie a patra echipă în campionatele naţionale
Clubul de prima ligă FC Universitatea are o nouă echipă de junioare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clubul de fotbal feminin Universitatea Galaţi îşi continuă dezvoltarea, reprezentanţii acestuia anunţând că gruparea îşi extinde activitatea cu formarea a încă unei echipe de junioare, cea a jucătoarelor cu vârsta sub 13 ani.

AFC Universitatea, club înfiinţat în urmă cu patru ani, ajunge astfel să aibă patru formaţii înscrise în  campionate naţionale: prima ligă - acolo unde în sezonul de debut a terminat pe locul 4, Liga 3, junioare Under 16 şi, acum, Under 13.

Antrenorii Gabriel Călinescu şi Alexandru Caracaş ne-au transmis că antrenamentele sunt deschise pentru orice fată care îndrăgeşte fotbalul şi doreşte să-l practice într-un cadru organizat, profesionist, activitatea de selecţie fiind una continuă pentru completarea loturilor celor patru echipe. “Nu avem vreo limită de vârstă şi nu există taxe, totul pentru ca fotbalul feminin din zona noastră să-şi continue dezvoltarea”, a precizat Gabriel Călinescu. Acesta poate fi contactat pentru informaţii legate de programul de antrenament şi orice alte detalii la numărul de telefon 0752.614.705.

Ediţia 2019-2020 a Ligii 1 va începe în 25 august, competiţia fiind extinsă cu 12 echipe la start, cu două mai mult faţă de momentul similar din urmă cu un an. “Ţintarul” va fi stabilit cel mai probabil în 29 iulie.

Noile partenere de competiţie pentru FC Universitatea vor fi trei formaţii promovate din eşalonul secund, Selena Constanţa - câştigătoarea Seriei 1, Piros Security Arad - prima clasată în Seria 2 şi Luceafărul Filiaşi, care a câştigat barajul cu Vulpiţele Galbene Roman, scor 1-0.

Altfel, în această lună, Comitetul Executiv al FRF a  luat o serie de hotărâri prin care doreşte să impulsioneze dezvoltarea fotbalului feminine, prin intermediul cluburilor cu echipe participante în campionatul masculin al Ligii I. Acestea din urmă, pentru a primi licenţa pentru sezonul 2020-2021, vor fi obligate să aibă echipe feminine înscrise în campionatul de junioare Under 15 (minim 20 de jucătoare), fiindu-le permisă şi varianta de a încheia parteneriate cu cluburi de fotbal feminin ce activează în primele trei ligi.

Mai mult, din sezonul 2021-2022, cluburile din Liga 1 masculină trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3).

Citit 3258 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Iulie 2019 23:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.