Derbi judeţean în Cupă, pe ”Portu Roşu”

Derbi judeţean în Cupă, pe ”Portu Roşu”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Primele meciuri oficiale din noul sezon pentru o parte dintre echipele din al treilea eşalon sunt programate astăzi. Este vorba despre confruntările din primul tur al "Cupei României" - faza naţională, unde joacă şi echipele din Liga a IV-a ce au câştigat fazele judeţene.

La Galaţi va avea loc un derbi judeţean, între nou promovata în a treia ligă ACS Universitatea "Dunărea de Jos" şi viitoarea colgă de serie în campionat Sporting Lieşti. Va fi totodată şi o reeditare a duelului de acum un an, când cele două echipe s-au întâlnit în aceeaşi fază a "Cupei României" şi s-a impus Sporting, scor 3-1.

"Universitarii" au demarat pregătirile din această vară încă de pe 12 iulie, cu antrenamente zilnice, exceptând duminicile. În afara antrenamentelor, gălăţenii au susţinut şi un meci amical, 0-2 la Viitorul Ianca. Antrenorul Cătălin Savu ne-a comunicat şi un "unsprezece" probabil: Olaru - Iancu, Morogan, Moise, Hilohi - Ţuiu, Chiriac, Lovin, Izvoranu - Grigoraş, Perju.

De partea cealaltă, echipa din Lieşti a trecut printr-o situaţie tensionată înaintea acestui meci, decizia desfiinţării fiind anulată luni, aproape în ultimul moment. Lieştenii au început puţin mai târziu antrenamentele, susţinând şi un joc de verificare: 1-5 cu Aerostar Bacău, pe terenul din Odobeşti. În ceea ce priveşte pregătirile, acestea vor continua cu mai multă intensitate până pe 24 august, data startului în Liga a III-a.

Stafful tehnic ne-a oferit şi o formaţie probabilă pentru partida de astăzi: Vădeanu - Hodorogea, Gâţă (Oancea), Dima, Bogdan Dumitru - Iancu (Dănăilă), Munchiu (Năstase), Adamache, Ciobotaru - Bârlădeanu, Mihu (Nica Alin).

Meciul va fi găzduit de Stadionul "Portu Roşu", de la ora 17,30, şi va fi arbitrat de o brigadă constănţeană, cu Cristian Pascu la centru.

Echipa câştigătoare în acest meci se va califica pentru faza a doua a Cupei, programată pe 14 august, când va intra în competiţie şi cealaltă echipă gălăţeană din Liga a III-a, Oţelul Galaţi. Aceasta din urmă joacă şi ea astăzi, dar într-un meci amical, în deplasare cu CSM Focşani. Oţelul mai are un joc de verificare programat în această săptămână, sâmbătă, pe terenul celor de la Viitorul Ianca.

Gălăţeni delegaţi în "Cupa României"

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a programat mai mulţi gălăţeni să oficieze la partidele primei faze naţionale a "Cupei României". Va fi o brigadă completă din Galaţi la partida ACS Ulmu - CSM Olteniţa, formată din Alexandru Burloiu - central, Răzvan Bedreagă şi Andrei Toma - asistenţi.

La derbiul dobrogean Pescăruşul Sarichioi - CS Medgidia va "fluiera" Adrian Sava, în timp ce Florin Iftodi va fi la tuşă.

Au fost "distribuiţi" şi doi observatori: Simona Renţa, la partida de la Galaţi, în timp ce Marius Cosoreanu se va afla pe terenul din Sarichioi.

Citit 1557 ori Ultima modificare Marți, 30 Iulie 2019 22:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.