CSU Belor. Antrenament din primele ore de cantonament

CSU Belor. Antrenament din primele ore de cantonament
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

De duminică, fetele de la CSU Belor sunt la Complexul Sportiv de la Cheile Grădiștei, unde timp de 12 zile au o importantă etapă de pregătire în vederea noii ediții a Campionatului Diviziei A1.

Cerințele primului eșalon sunt din ce în ce mai ridicate, așa că și pregătirea trebuie să fie la cote înalte, mai ales că s-a lucrat mult în această vară pentru a se asigura condiţii optime pentru un sezon reuşit. ”Avem deja un lot valoros de jucătoare și cu un antrenor experimentat, așa că vom aborda noul campionat cu toată încrederea”, ne-a declarat directorul clubului, Mihai Pantea.

Fierbințeala din țară a fost lăsată în urmă pentru aproape două săptămâni, antrenorul Bogdan Paul, ajutat de ”secundul” Nelu Ivanov și preparatorul fizic Claudiu Roșu, împreună cu jucătoarele de la CSU Belor, urcând la munte, unde au găsit condiții excelente de pregătire. Abia ajunși la Cheile Grădiștei, duminică după-amiază, a și fost programat primul antrenament. În această perioadă vor avea loc câte două ședințe de pregătire pe zi, în care vor fi puse pe primul plan antrenamente cu caracter fizic, dar se va lucra și cu mingea, în sală.

CSU Belor va prezenta pentru actualul sezon un lot competitiv, capabil să abordeze cu șanse meciurile oficiale. La ora actuală sunt zece fete cu documentele parafate, iar foarte curând sunt preconizate ultimele trei achiziţii, fiind negocieri avansate pe mai multe „piste”.

Până acum s-au adus opt jucătoare noi: Maria Jose Corral Bouza (Spania, deocamdată reținută la lotul național pentru Campionatul European), Andreea Ispas, Daniela Lupescu, Laura Simonia, Ana Marisa Radu, Ivana Radonici, Arijana Okuka și, cel mai recent transfer, bulgăroaica Borislava Saykova (centru, 19 ani, 1,87 m - componentă a lotului național, ultima dată legitimată la ŢSKA Sofia). Acestora li se alătură gălățencele din ”garda veche” - Anamaria Berdilă și Violeta Stan.

Antrenorul Bogdan Paul s-a declarat mulţumit în ansamblu de lotul de jucătoare pe care îl are la dispoziţie, precizând că aşteaptă completarea acestuia. ”Avem un lot echilibrat, cu jucătoare tinere - Radu și Saykova (n.r. - 18, respectiv, 19 ani), completat de jucătoare experimentate, precum Lupescu (33) și Ispas (29). Dacă va fi posibil, lotul ar putea fi completat cu încă două-trei fete. Trebuie să ne pregătim foarte bine, prin antrenamente complete să realizăm acumulările necesare unei echipe cu potenţial pentru primul eșalon. Răcoarea muntelui și condițiile de aici ne sunt total favorabile. Competiția nu va fi deloc ușoară, dimpotrivă, aşa că trebuie să ne prezentăm puși la punct cu toate cerințele. După cantonament, vom continua pregătirile, iar după 1 septembrie vom aborda meciurile de verificare, acolo unde va trebui să realizăm omogenitatea echipei”, a spus antrenorul Bogdan Paul.

Cantonamentul de la Cheile Grădiştei se va încheia pe 23 august.

Citit 965 ori Ultima modificare Luni, 12 August 2019 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.