UPDATE SC Oțelul, victorie în ”testul” studențesc
Foto: Sonia Baciu

UPDATE SC Oțelul, victorie în ”testul” studențesc
Marius Matei, în luptă cu Grigoraș (căpitanul ACSU)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE Trei echipe gălățene, două meciuri, două victorii. Liga a III-a. SC Oțelul - victorie categorică în derbiul Galațiului, Sporting - cu emoții | Spectacol fotbalistic sub nocturna Stadionului ”Oțelul”, în derbiul gălățean dintre SC Oțelul și nou-promovata ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, contând pentru etapa a doua din Seria I a Ligii a III-a. Sporting Liești a obţinut primele puncte din actualul sezon.

SC Oțelul a trecut cu brio examenul ”studențesc” disputat sâmbătă seară, pe teren propriu, cu ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, Marius Matei marcând ambele goluri ale partidei (min 19 și min 74). De remarcat este faptul că experimentatul jucător de la Oțelul a făcut eforturi mari de a juca, fiind accidentat în urma meciului din Cupă, de miercuri, astfel că este de apreciat, cu atât mai mult, prestația sa în jocul cu cei de la ACSU.

”O victorie mai mult decât muncită, având în vedere că am jucat în niște condiții speciale, în sensul că Matei a jucat accidentat, practic a fost un exemplu pentru toți, a jucat într-un picior și a reușit să marcheze și două goluri, este un lucru excepțional. Toată echipa este de lăudat, venim după 120 de minute de joc după meciul de Cupă de la Focșani, după multe drumuri în această săptămână. Timpul de antrenament efectiv a fost unul destul de mic. E bine că arătăm spirit de sacrificiu, e bine că arătăm unitate, e bine că ne completăm unii pe alții atunci când este mai greu. Clar vom avea și momente mai puțin bune, din cauza lipsei de experiență care se vede că în anumite momente jucăm copilărește”, a spus Alex Ciobanu. Acesta a precizat totodată că finalul de meci a fost cu doi juniori de 16 ani în teren, un semn că se acordă, din punct de vedere sportiv, atenție copiilor gălățeni. ”Trebuie să ținem cont că am terminat meciul cu doi copii de 16 ani ceea ce arată că ne-am așezat pe un drum bun. Este un drum lung, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, sunt două victorii, este foarte bine că am început campionatul cu două victorii legate, iar asta ne va da moral să mergem, cum am spus la începutul campionatului, cu zâmbetul pe buze poate împotriva celei mai bune echipe din serie”, a concluzionat tehnicianul ”oțelar”.

Alexandru Ciobanu a început jocul în următoarea formulă: Preda - Stoian, Ghiocel (căpitan), Puțanu, Manău - Zărnescu, Pleșa, Bordieanu, Dima - Matei, Țicămucă. Au mai intrat: Pop, Grădinaru, Munteanu și Neamțu.

De partea cealaltă, antrenorul celor de la ACSU, Cătălin Savu, s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi, cea care a făcut diferența pe teren fiind experinența. ”Rezultatul nu ne mulțumește, dar astăzi am fost învinși de un singur jucător. Până când a fost eliminat juniorul nostru, Ivașcu, 80 de minute am fost egali Oțelului, dacă nu o idee peste. Și la 0-0 și la 1-0 am avut ocazii cu poarta goală. Asta face diferența la acest nivel, experiența jucătorilor. Noi încă nu am reușit să depășim acea barieră sau acea mentalitate de Liga a IV-a. Le-am și spus jucătorilor în Liga a IV-a aveam 10-15 ocazii, dădeam 5-6 goluri era totul frumos. La Liga a III-a din două-trei ocazii trebuie să înscrii măcar o dată, dar cu toate astea sunt mândru de jucătorii mei au făcut o bună reclamă fotbalului. Jocul nostru a fost consistent, nu am avut din păcate consistență și în fața porții”, a spus antrenorul ”studenților”.

Cătălin Savu a început jocul cu echipa: Olaru - Ivașcu, Moise, Manea, Hilohi - Țuiu, Lovin, Iacob, Grigoraș, Chiriac - Mațoianu. Au mai intrat: Perju, Vîrlan, Mohorîță și Blănaru. 

Lieștenii, victorie cu emoții

Apriori, se părea ca Sporting Liești nu poate avea probleme cu o nou-promovată, care în pregătiri pierduse cu 3-0 la Oțelul. Pe teren, însă, lucrurile au stat altfel, cei din Huși ținându-se scai de echipa gazdă. În minutul 7, lieștenii au avut 1-0 pe tabelă, prin penaltiul transformat de Bîrlădeanu. Din păcate, oaspeții au egalat după numai patru minute, îngreunând într-un fel misiunea gazdelor. Și așa a și fost, pentru că finalmente Sporting s-a impus foarte greu. Golul victoriei l-a avut ca autor pe Dănăilă, dar desfășurarea următoarelor minute nu a fost ferită de emoții. Gazdele au avut trei-patru oportunității, rămase nefructificate, pentru ca în minutul 80 hușenii să treacă pe lângă egalare!

Într-un fel jocul lieștenilor s-a aflat în suferință și datorită lipsei a trei titulari, nerefăcuți după accidentări. Până la urmă, victoria-i victorie, iar pe viitor este nevoie de mai multă concetrare.

Antrenorul Doru Balmuș a trimis în teren următorul ”unsprezece”: Vicol - Iancu, Munchiu, Dima, T. Năstase - Dănăilă - Mihu, Adamache, Nica - Bîrlădeanu, Stan. Au mai jucat: Hodorogea, Moscu, Ionuț Constantinescu și R. Năstase.

În urma acestor rezultate, SC Oțelul urcă pe locul doi în serie, cu 6 puncte, la egalitate cu Aerostrat Bacău (ambele cu golaverajul de 4-1), Sporting se află pe locul 10, cu 3 puncte, iar ACSU pe locul 13, cu un singur punct (în urma egalului din prima etapă).  

În etapa următoare, SC Oțelul va juca, în deplasare, cu Foresta Suceava, una dintre pretendentele la promovare, în timp ce formația ACS Universitatea ”Dunărea de Jos” va evolua pe teren propriu, cu Știința Miroslava, iar Sporting va juca, în deplasare, la CSM Bacău (vineri, 6 septembrie).


SC Oțelul a câștigat derbiul gălățean, după ce s-a impus, scor 2-0, în fața formației ACS Universitatea ”Dunărea de Jos”, în etapa secundă a Ligii a III-a. Cele două goluri au fost marcate Marius Matei.

A treia echipă gălățeană, Sporting Liești a câștigat cu Hușana Huși, scor 2-1, golurile lieștenilor fiind înscrise de Bîrlădeanu și Dănăilă.

În etapa următoare, SC Oțelul va juca, în deplasare, cu Foresta Suceava, una dintre pretendentele la promovare, ACS Universitatea, pe teren propriu, cu Știința Miroslava, iar Liești la CSM Bacău.

Citit 3623 ori Ultima modificare Duminică, 01 Septembrie 2019 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.