Juniorii Oţelului, locul întâi în Seria I
Foto: ascotelul.ro

Juniorii Oţelului, locul întâi în Seria I
Bilanț la finele primului tur
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Încheierea partidelor din primul tur al Campionatului Național de fotbal pentru juniori A și B (se joacă două tururi și două retururi) ne prilejuiește un prim bilanț în ce privește comportarea celor șase echipe gălățene.

Din start cifrele ne arată că există un real echilibru între meciurile câștigate și cele pierdute, la un bilanţ comun al formaţii din Galaţi. S-au disputat 36 de partide, 16 dintre ele s-au încheiat cu victorii, 5 la egalitate, iar 15 au fost pierdute. Au fost înscrise 100 de goluri, dar s-au primit cu 12 mai multe.

Echipele port-drapel al fotbalului juvenil gălățean au rămas, ca și în edițiile precedente, tot cele de la SC Oțelul. Acestea au iesit și de această dată ”pe plus”. La juniori A s-au înregistrat cinci victorii și un egal, cu 16 puncte și un golaveraj foarte bun: 24-13. Tot cu cinci victorii, dar şi cu o înfrângere, 15 puncte (golaveraj 24-11), au încheiat primul tur și echipa juniorilor B (foto). La capitolul eficiență se disting următorii juniori (ambele categorii de vârstă - sub 17 ani și sub 19 ani): Farcaș - 6 reușite, Ciuraru - 5 și Grădinaru - 3, respectiv Partenie - 5 goluri, Buhăescu - 4, Zărnescu, Pavel și Nemțanu - câte 3. Cele două echipe ocupă primul loc în Seria I, și sunt pregătite de antrenorii Sorin Târâlă, respectiv Ion Basalic. Și încă o notă în plus pentru acești tineri și talentați jucători: o mare parte dintre ei sunt folosiți - cu bune rezultate - și la echipa de seniori. 

Echipele celorlalte două cluburi gălățene au încheiat primul tur cu rezultate mai modeste. Cele ale Liceului Sportiv au înregistrat câte 6 puncte. Juniorii mari au avut două victorii și patru înfrângeri (golaveraj 19-21), în timp ce juniorii B au acumulat o victorie, trei egaluri și două înfrângeri (13-18). Antrenorii lor sunt: Silviu Păunescu și Adrian Oprea.

La rtândul lor, noile formații ale CS Municipal (după ”transferul” de la ASCM Dunărea) au acumulat 7 puncte, la juniori A, după  două victorii, un egal și trei înfrângeri (golaveraj 14-23), iar cei de la juniori B se prezintă la acest bilanț cu 3 puncte, dintr-o victorie și 5 înfrângeri (6-26). Poticnelile se datorează, în principal, faptului că jucătorii celor două grupări au început foarte târziu pregătirile, iar pe parcurs lucrurile s-au mai reglat. Să sperăm că în următoarele trei ”segmente” ale competiției (două retururi și un tur, în total 18 meciuri) bilanțul acestora să se prezinte mult mai bine.

Fără nicio pauză, campionatul continuă cu meciurile rundei de start în primul retur, care se dispută astăzi, după următorul program: Oțelul - LPS Vaslui (Stadionul ”Siderurgistul”) și CSM Galați - LPS Focșani (Stadionul ”Dunărea”), de la orele 16,00 și 18,00. Formațiile Liceului Sportiv au etapă liberă.

Citit 1558 ori Ultima modificare Marți, 03 Septembrie 2019 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.